Ειδήσεις

Σε δίκη κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση φαρμακοποιών

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κατηγορούμενος για συκοφαντική δυσφήμιση κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου, παραπέμφθηκε με απευθείας κλήση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο κ. Μπάμπης Σαρρής, μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων του ΟΤΕ, μετά από μήνυση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρόδου.

O κ. Σαρρής κατηγορείται συγκεκριμένα ως υπαίτιος για το ό,τι στη Ρόδο στους κάτωθι χρόνους, διέπραξε τα ακόλουθα αδικήματα:
– Ισχυρίσθηκε ενώπιον τρίτων, με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και διέδωσε για κάποιον άλλον ψευδή γεγονότα που θα μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή του γνώριζε δε ότι αυτά είναι ψευδή και, ειδικότερα, στον παραπάνω αναφερόμενο τόπο και εμφανιζόμενος ως εκπρόσωπος των συνταξιούχων ΟΤΕ αφενός μεν στις 15.11.2012 στον τηλεοπτικό σταθμό της Ρόδου Ίριδα και στην εκπομπή «Τοπικά Γεγονότα» και αφετέρου στις 22.11.2012 στον τηλεοπτικό σταθμό της Ρόδου TV KOSMOS και στην εκπομπή «ΕΙΔΗΣΕΙΣ -ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ» ισχυρίσθηκε για τους εγκαλούντες κ.κ. Νικόλαο Φουτούλη, πρόεδρο του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδ/σου, Κυριάκο Κασάπη, αντιπρόεδρο του Δ.Σ του προαναφερόμενου συλλόγου, Κυριάκο Παπαλαζάρου γραμματέα του Συλλόγου, Νικόλαο Βερβέρη, ταμία του Συλλόγου, Ιουστίνη Λοϊζου, μέλος του Δ.Σ Συλλόγου και Παναγιώτη Μελένου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου, τα κάτωθι:

Στις 15.11.2012 ότι «..καταγγέλλουμε τη στάση των φαρμακοποιών της περιοχής μας οι οποίοι εδώ και αρκετούς μήνες έχουν κηρύξει εμπάργκο σε βάρος των συνταξιούχων. Έχουν σταματήσει δηλαδή την πίστωση φαρμάκων σε όλους τους συνταξιούχους και φυσικά στους εργαζόμενους, κατά παράβαση των άρθρων του Συντάγματος και της ασφαλιστικής νομοθεσίας και των συμβάσεων που έχουν υπογράψει οι κύριοι αυτοί με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και φυσικά πάνω απ’όλα με μία ανάλγητη και απαράδεκτη στάση εξωθούν στην εξαθλίωση ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους…

Εμείς, ειδικά το Σωματείο Συνταξιούχων των ΔΕΚΟ σε μία ανακοίνωσή μας, τους χαρακτηρίσαμε στη νέα κατοχή που βιώνει η χώρα μας «ως σύγχρονους μαυραγορίτες». Μπορεί να είναι σκληρή και βαριά η κατηγορία αλλά… σήμερα οι όποιοι κύριοι έρχονται κάτω απ’τις όποιες δυσκολίες των επιχειρήσεων τους να εμπορευτούν με το χειρότερο τρόπο το προϊόν που πουλούν. Εμείς, λοιπόν, προειδοποιούμε όλους αυτούς τους κυρίους οι οποίοι φέρουν πλέον ποινικές ευθύνες στην πλάτη τους, να αναθεωρήσουν την απόφαση τους αυτή, να συμπαραταχθούν μαζί μας. Καλούμε τους φαρμακοποιούς να παρακάμψουν την ηγεσία αυτή η οποία με ένα τρόπο ανάλγητο συμπεριφέρεται, όπως συμπεριφέρεται… Οι φαρμακοποιοί μέχρι τώρα διαχειριζόντουσαν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων των δικών μας. -Αυτοί οι κύριοι οι οποίοι εξασφάλιζαν το παντεσπάνι τους επί δεκαετίες…».

Στις 22.11.2012 ανέφερε τα εξής: «… πρέπει να σας πω ότι εμείς την ανακοίνωση με την οποία τους αποκαλέσαμε «σύγχρονους μαυραγορίτες» τη δημοσιεύσαμε στη Ροδιακή στις 24 του Οκτώβρη… Τώρα θυμήθηκε ο κ. Φουτούλης ότι εμείς εκείνη την εποχή τον είχαμε αποκαλέσει έτσι; είχαμε φυσικά την ηγετική ομάδα-…δηλαδή ο κύριος, το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο ελέγχει ο κύριος Φουτούλης… Φυσικά αυτή την κατηγορία εμείς την είχαμε στείλει, αυτή τη βολή προς το διοικητικό συμβούλιο και τον κ. Φουτούλη. Ωστόσο διαπιστώσαμε ότι μετά τη γενική συνέλευση και μ’ αυτά που δημοσιεύτηκαν ότι ομόφωνα οι φαρμακοποιοί της Δωδ/σου αναλαμβάνουν πλέον την ευθύνη για τη στάση τους και για τις πράξεις τους… Σ’ αυτή λοιπόν τη φάση που η κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια της όχι μόνο μαυραγορίτες θα τους πούμε, δεν ξέρω τι άλλο θα προκύψει αύριο… ».

Με τις ανωτέρω εκφράσεις σύμφωνα με το κατηγορητήριο, πρόσβαλε την τιμή και την υπόληψη των εγκαλουμένων διότι τους εμφάνιζε ως ανθρώπους οι οποίοι κινούνται αποκλειστικά με γνώμονα το κέρδος, εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο και την οικονομική ανέχεια. Οι ανωτέρω δε εκπομπές προβλήθηκαν σε όλη τη Ρόδο και παρακολουθήθηκαν από απροσδιόριστο αριθμό ατόμων μέσω των τηλεοράσεων τους. Γνώριζε δε ο κατηγορούμενος ότι όλα τα παραπάνω είναι ψευδή, μπορούσαν δε να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των εγκαλούντων. Η δε ανωτέρω πράξη τελέστηκε κατά συρροή σε βάρος των παθόντων εγκαλούντων.

– Στις 16.11.2012 συνέταξε και υπέβαλε προς δημοσίευση σε τοπική εφημερίδα και διέδωσε δια του τύπου για κάποιον άλλον ψευδή γεγονότα που θα μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη του γνώριζε δε ότι αυτά είναι ψευδή και, ειδικότερα, ανέφερε στο άρθρο που συνέταξε και δημοσιεύτηκε στη σελίδα 9 της ανωτέρω εφημερίδας στις 16.11.2012, υπό τον τίτλο «Οι φαρμακοποιοί είναι μαυραγορίτες» τα εξής: «… κατά παράβαση των άρθρων του Συντάγματος και της ασφαλιστικής νομοθεσίας, με μια ανάλγητη και απαράδεκτη στάση εξωθούν στην εξαθλίωση τους ανθρώπους… ταμπουρώθηκαν πίσω από τα ταμεία τους αδιαφορώντας εάν οι συνταξιούχοι της περιοχής μας είναι σε θέση να εξασφαλίσουν τα φάρμακα τους, γι’ αυτό το λόγο τους κατηγορήσαμε ως σύγχρονους μαυραγορίτες που έρχονται να εμπορευτούν με το χειρότερο τρόπο το προϊόν που πωλούν». Γνώση δε του παραπάνω άρθρου έλαβε απροσδιόριστος αριθμός ατόμων ενώ με τις ανωτέρω εκφράσεις του πρόσβαλε την τιμή και την υπόληψη των εγκαλούντων διότι τους εμφάνιζε ως ανθρώπους οι οποίοι κινούνται αποκλειστικά με γνώμονα το κέρδος, εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο και την οικονομική ανέχεια, η δε ανωτέρω πράξη τελέστηκε κατά συρροή σε βάρος των εγκαλούντων – παθόντων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου