Τοπικές Ειδήσεις

Τοποθέτηση Δημήτρη Κρητικού κατά την συνεδρίαση της 31.3.2022 του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρόδου

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης και πριν τη συζήτηση επί θεμάτων ημερήσιας διάταξης, αναφέρθηκα στα παρακάτω σημαντικά θέματα επικαιρότητας:

1.ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Τοποθετούμενος επί του προαναφερθέντος θέματος σχολίασα την ελλιπή προετοιμασία και τα προβλήματα του νησιού ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Όπως ανέφερα δεν είναι δυνατόν το 2022 να αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα με τις δράσεις και πολιτικές παλαιότερων δεκαετιών. Δυστυχώς οι αλήθειες πονάνε! Δεν δύναμαι να δεχτώ την εικόνα έξω από το αεροδρόμιο της Ρόδου ερχόμενος προς την πόλη. Με τα φανάρια σκουριασμένα και τους τοίχους στη Βάρη μισογκρεμισμένους, με δρόμους χωρίς διαγραμμίσεις , χωρίς σημάνσεις και πινακίδες και τα οικόσιτα ζώα μερικές φορές να περιδιαβαίνουν τον χώρο. Αυτή δεν είναι εικόνα για τους επισκέπτες από το εσωτερικό και εξωτερικό. Δυσφημεί τον τόπο. Ακόμη και αν αυτά ανήκουν σε άλλους φορείς του Δημοσίου (Περιφέρεια, Υπουργείο γεωργίας), μπορούν να γίνουν με μια προγραμματική σύμβαση. Πέραν του γεγονότος ότι δεν υπάρχει ούτε ένα οργανωμένο πάρκινγκ και δημοτική αστυνομία σε όλο το νησί. Και βέβαια τόνισα ότι δεν έχω δει και καμιά αντίδραση από τους εκπροσώπους μας βουλευτές στο εθνικό κοινοβούλιο και τους άλλους φορείς στην κατεύθυνση αυτή.

2. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

Εδώ και πολύ καιρό μιλώ για τις συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο Ρόδου, επιτρέψτε μου και υπό την ιδιότητα και την ευαισθησία που με διέπει ως γιατρός.

Δεν θέτω ως κυρίαρχο θέμα την απόσπαση ενός ή περισσοτέρων γιατρών. Το Νοσοκομείο μας έχει εγγενείς αδυναμίες, έλλειψη προσωπικού όχι μόνο ιατρικού αλλά και νοσηλευτικού και λοιπών ειδικοτήτων. Δεν υπάρχει πετρέλαιο και θέρμανση ελλείψει πιστώσεων και πρόβλημα με ζεστό νερό στις κλινικές σε μια εποχή κρίσιμη για τη δημόσια υγεία. Οι επισκέπτες του νησιού δίνουν τεράστια σημασία στις υγειονομικές υπηρεσίες του τόπου ώστε σε περίπτωση ατυχούς συμβάντος να αισθάνονται ασφαλείς. Η παραίτηση του Διοικητή θα έπρεπε να προβληματίσει τους πάντες.

Δυστυχώς οι φορείς ευαισθητοποιούνται εκ των υστέρων για δικούς τους ψηφοθηρικούς λόγους!!Η Κεντρική Κυβέρνηση, οι βουλευτές , η 2η ΥΠΕ, η Περιφέρεια Νοτ.Αιγαίου ο Δήμος, θα πρέπει να ενσκήψουν στο ζήτημα για άμεσες λύσεις.

 

3. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Το θέμα που θέτουν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων του νησιού για διάσπαση του ενιαίου Δήμου Ρόδου είναι ένα πρόβλημα που θα πρέπει να έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί οπωσδήποτε υπάρχουν δυσκολίες με τον τρόπο της παρούσας διακυβέρνησης. Η Παράταξη Ρόδος Αξιών έχει σχέδιο που μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα και θεωρεί ότι πρέπει να συζητηθεί και να αποφασιστεί πως μπορούμε να λειτουργήσουμε μητροπολιτικά τον Δήμο μας, πρωτοπορώντας σε όλη την Ελλάδα.

Με την υπάρχουσα μορφή διοίκησης είναι αδύνατον να λειτουργήσει ο Δήμος.

4. ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΑ.

Στα πλαίσια της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της γνώσης του δημότη στα προβλήματα και τις ανάγκες του τόπου μας πρότεινα οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβούλιου να δύναται να παρακολουθούνται διαδικτυακά από τους πολίτες.

5. Επί του θέματος της ημερήσιας διάταξης «έγκριση της 2η αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022 ανέφερα:

Η παράταξη καταψηφίζει το θέμα της έγκρισης της 2η αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2022. Δεν είναι δυνατόν να συντάσσεται προϋπολογισμός κατ έτος και να μην λαμβάνονται υπόψη πάγιες και διαρκείς ανάγκες, να χαρακτηρίζονται επείγουσες μη επείγουσες και μη απρόβλεπτες και κατά τη διάρκεια του εκάστου οικονομικού έτους να διενεργούνται περί τις (10) αναμορφώσεις .!Μετά την αποτυχία του «πολλά υποσχόμενου διαγωνισμού» για την καθαριότητα διερωτώμαι πως θα αντιμετωπιστεί το μείζον θέμα της καθαριότητας της ανακύκλωσης και του πρασίνου. Κατά πλειοψηφία η αναμόρφωση αφορά κωδικούς καθαριότητας αλλά και άλλες δαπάνες οι οποίες αντιμετωπίζονται με απευθείας αναθέσεις μειώνοντας κωδικούς οι οποίοι αντανακλούν την κοινωνία και την ανάπτυξη της πόλης.

Δημήτρης Γ. Κρητικός

ιατρός πνευμονολόγος

Επικεφαλής παράταξης «Ρόδος Αξιών»

Τέως Δήμαρχος Καμείρου Ρόδου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου