Σταθερή είναι η κατάσταση του 70χρονου Ροδίτη που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, σε πλήρη απομόνωση, προσβεβλημένος από τον Covid-19, ο δε ίδιος, αντιμετωπίζει, σύμφωνα με τις πληροφορίες, με εξαιρετική ψυχραιμία το όλο πρόβλημα.

Όπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», το απόγευμα του Σαββάτου (και μετά ακολούθησαν τα υπόλοιπα ΜΜΕ) ο 70χρονος Ροδίτης, ο οποίος διαμένει σε κοινότητα της ανατολικής πλευράς του νησιού, μαζί με την σύζυγό του, είχε επιστρέψει από τις ΗΠΑ, πριν από 15 περίπου ημέρες, μαζί με τον αδελφό του και τέθηκε σε καραντίνα.
Σημειώνεται ότι είχε μεταβεί στις ΗΠΑ προκειμένου να υποβληθεί σε θεραπεία, για σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε (πρόκειται δηλαδή για άτομο με υποκείμενο νόσημα) αλλά επέστρεψε, μόλις άρχισε να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ επικινδύνως ο κορωνοϊός.
Την Κυριακή, 5 Απριλίου, φέρεται να αισθάνθηκε δυσφορία και να ανέβασε πυρετό, γι’ αυτό και οι οικείοι του ζήτησαν από το ΕΚΑΒ να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, πράγμα όμως, το οποίο δεν έγινε.
Ετσι, τον μετέφερε ο αδελφός του, αλλά δεν κρατήθηκε εκεί, αλλά μετά από δύο ώρες περίπου του συνεστήθη να επιστρέψει στο σπίτι του, προφανώς γιατί τα συμπτώματα που εμφάνιζε, δεν εκρίθησαν “ουσιώδους σημασίας”.
Την Τετάρτη η κατάστασή του φέρεται να επιδεινώθηκε και να ανέβασε υψηλό πυρετό, εκλήθη και πάλι το ΕΚΑΒ αλλά δεν τον μετέφερε, πράγμα το οποίο τελικά έγινε αργότερα, ύστερα από παρέμβαση, όπως έγινε γνωστό, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου κ. Ηλία Τσέρκη.
Εκτοτε ακολουθείται η αγωγή που προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Την Κυριακή συνεργείο του Δήμου Ρόδου προέβη σε απολύμανση της οικίας του, καθώς και της οικίας του αδελφού του, ενώ ελήφθησαν δείγματα από την σύζυγο και τον αδελφό του, τα οποία εστάλησαν στο ΠΑΣΤΕΡ για έλεγχο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ