Ειδήσεις

Γενική ανακούφιση από την απόφαση του Σ.τ.Ε. – Χατζής: «Η Ροδιακή Δημιουργία τώρα ξεκινά»

Μέσα στις προσεχείς ημέρες θα καθαρογραφεί και θα θεωρηθεί η υπ’ αρίθμ. Α915/12-03-2015 απόφαση του Γ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που εκδόθηκε προχθές το πρωί, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης που άσκησαν 2 μέλη της παράταξης «Ροδίων Όραμα» με επικεφαλής τον κ. Στράτο Καρίκη, για την ακύρωση της υπ’ αρίθμ. 162/2014 απόφασης του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου, με την οποία απορρίφθηκε η ένστασή τους κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών.
Ο δημοτικός σύμβουλος, δικηγόρος κ. Δήμος Μουτάφης, είναι ο πρώτος που ανέγνωσε χθες το σχέδιο της αποφάσεως και επιβεβαίωσε τα όσα δημοσιοποίησε η «δημοκρατική» σχετικά με το περιεχόμενό της.
Στην απόφαση, αφού αναλύονται οι θέσεις της παράταξης Καρίκη και Χατζηδιάκου, που συμμετείχαν στην διαδικασία ενώπιον του ΣτΕ, γίνεται αναλυτική μνεία στα διαλαμβανόμενα στην απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου και στις θέσεις που είχε εκφράσει η παράταξη Χατζηευθυμίου, γίνεται ειδική μνεία στο συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και στον τρόπο με τον οποίο αυτό βρίσκει εφαρμογή στον Καλλικράτη.
Το ΣτΕ θεωρεί δεδομένο ότι τα ονόματα των υπό αμφισβήτηση δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Ροδιακή Δημιουργία» είχαν συμπεριληφθεί στην αρχικώς κατατεθείσα δήλωση του συνδυασμού, ακόμη κι αν δεν είχαν αντιστοιχιστεί σε συγκεκριμένες εκλογικές ενότητες.
Το γεγονός ότι ο συνδυασμός υπέβαλε συμπληρωματική δήλωση με την οποία διευκρίνισε σε ποιές δημοτικές ενότητες και κοινότητες ήταν υποψήφια τα μέλη του, που δεν περιλαμβάνοντο στην αρχική δήλωση του, κρίθηκε ότι δεν είναι αρκετό για να οδηγήσει στην ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος.
Το ΣτΕ θεωρεί συγκεκριμένα ότι πρόκειται για μια παράλειψη που δεν είναι αρκετή για να αλλοιώσει την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, όπως αυτή εκφράστηκε από το αποτέλεσμα των εκλογών.
Ο κ. Μουτάφης, προέβη χθες στην ακόλουθη δήλωση:
«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με βρίσκει νομικά και πολιτικά απόλυτα σύμφωνο και επιβεβαιώνει όλους τους ισχυρισμούς, που προβάλαμε ως παράταξη. Σε νομικό επίπεδο έγινε δεκτό ότι πράγματι η διαδικασία των εκλογών έλαβε χώρα σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου χωρίς καμία παρέκκλιση από αυτές και σε πολιτικό διότι προέκυψε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί γνήσια και αυθεντική έκφραση της βούλησης του ροδιακού λαού».
Στο μεταξύ σε νέα δήλωση, με σαφείς αιχμές, προέβη χθες ο πρώην δήμαρχος Ροδίων και επικεφαλής της παράταξης «Ροδιακή Δημιουργία» κ. Χατζής Χατζηευθυμίου.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗ
ΧΑΤΖΗΕΥΘΥΜΙΟΥ
«Η χθεσινή απόφαση της Δικαιοσύνης δεν αποτελεί δικαίωση για εμάς. Είναι ένα ηχηρό μήνυμα για εκείνους που μεθόδευαν και επιζητούσαν τον αποκλεισμό της παράταξής μας από το δημοτικό συμβούλιο, προσβάλλοντας, βάναυσα, τους 11.100 πολίτες που επέλεξαν τη ΡΟΔΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.
Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να αποδεχθούν το αυτονόητο: ότι οι εκλογές κρίνονται στην κάλπη και όχι στις δικαστικές αίθουσες. Επιχείρησαν να κρατήσουν σε ομηρία το Δήμο Ρόδου για να ικανοποιήσουν τις νοσηρές φιλοδοξίες τους.
Η ΡΟΔΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ τώρα ξεκινά. Αυτό είναι ένα μήνυμα προς όλους όσοι ήθελαν τον αποκλεισμό της. Μέσα στο Μάιο δρομολογούνται οι διαδικασίες μετεξέλιξης της παράταξής μας, με τη συμμετοχή αυτών που αποτελούν τη δύναμη της. Νέων ανθρώπων, ενεργών και καταξιωμένων πολιτών που έχουν ιδέες και διάθεση πραγματικής και ουσιαστικής προσφοράς στη Ρόδο. Θα εκλεγεί πρόεδρος της παράταξης και θα δημιουργηθούν θεματικοί τομείς με τη συμμετοχή στελεχών της παράταξης και πολιτών.
Θα είμαστε παρόντες στο δημοτικό συμβούλιο και κυρίως στην κοινωνία. Κοντά στον πολίτη. Έχουμε προτάσεις και θέσεις για τη Ρόδο που έχουν ήδη δικαιωθεί.
Θα διεκδικήσουμε αυτές οι θέσεις και οι προτάσεις να αποτελέσουν τη βάση ενός ανοιχτού διαλόγου με την κοινωνία και να γίνουν το πλειοψηφικό και δημιουργικό ρεύμα της επόμενης μέρας.
Χατζής Ν. Χατζηευθυμίου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου