ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7,8 εκατ. ευρώ τιμή πρώτης προσφοράς για τον πλειστηριασμό του ακινήτου Φραγκεσκάκη στην Ρόδου – Λίνδου!

Δαμιανός Αθανασίου 3 λεπτά ανάγνωση
ΕΦΚΑ - ΙΚΑ

Με απόφαση που εξέδωσε χθες το Μονο­με­λές Πρω­το­δι­κείο Ρόδου με την δια­δι­κα­σία των ασφα­λι­στι­κών μέτρων απο­κα­τα­στά­θηκε, γι’ ακόμη μια φορά, η βλάβη που επι­χει­ρή­θηκε να υποστεί η εται­ρεία «ΥΙΟΙ Β. ΦΡΑΓΚΕΣΚΑΚΗ ΑΕ» το ακίνητο της οποίας βγήκε «κοψο­χρο­νιά» στο σφυρί από την «Eurobank».

Η εται­ρεία προ­σέ­φυγε ενώπιον του δικα­στη­ρίου, δια του πλη­ρε­ξου­σίου δικη­γό­ρου της κ. Μηνά Τσέρκη, κατά της «Eurobank» και κατά της έκθεσης ανα­γκα­στι­κής κατά­σχε­σης και της κατα­σχε­τή­ριας έκθεσης του ακι­νή­του της στην λεωφόρο Ρόδου – Λίνδου στο οποίο στε­γά­ζο­νται μεταξύ άλλων και υπη­ρε­σίες του ΕΦΚΑ.

Στο ίδιο ακίνητο έχουν επι­χει­ρη­θεί και στο παρελ­θόν πλει­στη­ρια­σμοί οι οποίοι ανε­τρά­πη­σαν.

Το δικα­στή­ριο με την πολυ­σέ­λιδη απόφασή του, έκανε δεκτή την ανακοπή της εται­ρείας και δια­τάσ­σει τη διόρ­θωση της υπ’αριθμ. 1.579/29 06.2023 Έκθεσης Ανα­γκα­στι­κής Κατά­σχε­σης Ακι­νή­του και του υπ’αριθ. 1581/2023 Απο­σπά­σμα­τος Κατα­σχε­τή­ριας Έκθεσης Ακί­νη­της Περιου­σίας, δυνάμει των οποίων ορί­στηκε ηλε­κτρο­νι­κός πλει­στη­ρια­σμός για τις 21/02/2024 ως προς την εκτί­μηση της αξίας του περι­γρα­φό­με­νου στο σκε­πτικό της παρού­σας κατα­σχε­θέ­ντος ακι­νή­του και της τιμής πρώτης προ­σφο­ράς του.

Ορίζει την αξία του κατα­σχε­θέ­ντος ακι­νή­του και την τιμή πρώτης προ­σφο­ράς του στο ποσό των 7.828.000 €.

Με προ­σω­ρινή διαταγή που εξέδωσε τον Δεκέμ­βριο του 2022 το Μονο­με­λές Πρω­το­δι­κείο Ρόδου επι­τεύ­χθηκε η ανα­στολή της εκτε­λε­στι­κής δια­δι­κα­σίας που επι­σπεύ­στηκε εις βάρος της εται­ρείας με το από 6 Δεκεμ­βρίου 2022 κατα­σχε­τή­ριο εις χείρας του e- ΕΦΚΑ και του ΕΟΠΥΥ μέχρι την συζή­τηση αιτή­σεώς της, την 14η Μαρτίου 2023.

Θυμί­ζουμε ότι το Μονο­με­λές Πρω­το­δι­κείο Ρόδου με άλλη απόφασή του είχε ανα­τρέ­ψει την κατά­σχεση στο ακίνητο.

Πρό­σφατα ωστόσο εκδό­θηκε απόφαση του Μονο­με­λούς Πρω­το­δι­κείου Ρόδου που απέρ­ριψε ανακοπή της εται­ρείας κατά της Eurobank.

Η εται­ρεία στην ανακοπή που άσκησε τόνισε ότι στην κατα­σχε­τή­ρια έκθεση, ανα­φέ­ρε­ται ως τιμή εκτί­μη­σης των δύο ακι­νή­των, τα οποία εκπλει­στη­ριά­ζο­νται ως ενιαίο, το ποσό των 3.900.000 €, το οποίο ορί­στηκε και τιμή πρώτης προ­σφο­ράς.

Ωστόσο, η εκτί­μηση που περι­λαμ­βά­νε­ται στην κατα­σχε­τή­ρια αφενός στη­ρί­ζε­ται απο­κλει­στικά σε εξω­τε­ρική αυτοψία, αφε­τέ­ρου δεν λαμ­βά­νει υπόψη την τοπική αγορά, αλλά ούτε και τις δηλώ­σεις υπα­γω­γής αυθαι­ρέ­των τμη­μά­των στους νόμους περί νομι­μο­ποί­η­σης κτι­σμά­των, ως ανα­λύ­ε­ται κατω­τέρω.

Σημειώ­νε­ται δε, ότι εκ του λόγου αυτού είναι ανα­κρι­βής αντί­στοιχα και η περι­γραφή των κατα­σχε­θέ­ντων.

Τονίζει μάλιστα ότι δυνάμει της υπ’ αριθμ. 293/2019 από­φα­σης ασφα­λι­στι­κών μέτρων του ίδιου δικα­στη­ρίου η οποία δημο­σιεύ­θηκε στις 11/06/2019, καθο­ρί­στηκε η τιμή πρώτης προ­σφο­ράς στα 5.000.000 €.

Επι­ση­μαί­νει δε με επί­κληση συγκρι­τι­κών στοι­χείων ότι η αγοραία αξία του ακι­νή­του ανέρ­χε­ται στα 7.828.000 €.

Εν πάση περι­πτώ­σει, επι­σπεύ­δουσα είναι η «Eurobank Ανώνυμη Εται­ρεία» και εκτε­λε­στός τίτλος το ακριβές αντί­γραφο από το με αριθμό 255/2016 πρώτο (Α’) από­γραφο εκτε­λε­στό της με αριθμό 227/04-10-2016 Δια­τα­γής Πλη­ρω­μής του Μονο­με­λούς Πρω­το­δι­κείου Ρόδου.

Το ποσό για το οποίο επι­βλή­θηκε η κατά­σχεση είναι 200.000€, το οποίο απο­τε­λεί μέρος του επι­δι­κα­σθέ­ντος, με την προ­α­να­φε­ρό­μενη διαταγή πλη­ρω­μής κεφα­λαίου, με τη ρητή επι­φύ­λαξη της επι­σπεύ­δου­σας για την είσπραξη του υπο­λοί­που επι­τα­χθέ­ντος ποσού 3.707.933,64 € με άλλη ανα­γκα­στική εκτέ­λεση ή αναγ­γε­λία στον ίδιο ή σε άλλο πλει­στη­ρια­σμό, καθ’ ότι ο περιο­ρι­σμός στο ως άνω ποσό έγινε απο­κλει­στικά και μόνο για μείωση των εξόδων, πλέον εντολής, τόκων και εξόδων και γενικά όλων των εξόδων της εκτέ­λε­σης και του επι­σπευ­δό­με­νου ηλε­κτρο­νι­κού πλει­στη­ρια­σμού μέχρι το τέλους αυτού.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.