Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Σχολείο Τουρισμού OnTour ΡΟΔΟΥ που πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο Παλλάς με 300 περίπου συμμετέχοντες.
Το Σχολείο Τουρισμού OnTour (ΣΤΟΤ) είναι μία εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε το 2018 από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) και του ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Την εθνική διοργάνωση των Σχολείων Τουρισμού OnTour επιμελείται το ΙΝΣΕΤΕ, σε συνεργασία με τους εκάστοτε τοπικούς διοργανωτές.
Στόχος του Σχολείου Τουρισμού OnTour, είναι να προσφέρει σύγχρονες γνώσεις, δεξιότητες, κίνητρα και έμπνευση στους επαγγελματίες των προορισμών που ταξιδεύει, οι οποίοι κατά κύριο λόγο, είναι αναπτυσσόμενες τουριστικές περιοχές. Η διοργάνωση των Σχολείων Τουρισμού OnTour βασίζεται στις συνέργειες των τοπικών κοινωνιών και αναδεικνύει την ανάγκη της συνεργασίας μεταξύ όλων των παρόχων της τουριστικής εμπειρίας του επισκέπτη, δίνοντας με αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα αναφορικά με την πολυσύνθετη διάσταση του τουριστικού προϊόντος και την κρισιμότητα της λειτουργίας ενός τουριστικού προορισμού.
Οι θεματικές ενότητες των ΣΤΟΤ επιλέγονται και προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες, την ωριμότητα και την σύνθεση του κάθε προορισμού και προσφέρονται, από δυναμικούς και εξιδεικευμένους ομιλητές. Όλες οι εισηγήσεις, προσαρμόζονται ανάλογα από τους εισηγητές για να απευθύνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες τους, καθώς αυτές αποτελούν την ραχοκοκαλιά των επιχειρήσεων του ελληνικού τουρισμού.
Όλες οι διοργανώσεις έχουν ελεύθερη είσοδο και στηρίζονται στον εθελοντισμό και τις χορηγίες τοπικών επιχειρήσεων, αποδεικνύοντας ότι όταν οι τοπικές κοινωνίες αποφασίσουν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το κοινό καλό, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι εντυπωσιακά.
Την τοπική διοργάνωση του Σχολείου Τουρισμού OnTour Ρόδου, ανέλαβαν η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, μέσω του Προέδρου κυρίου Μανώλη Μαρκόπουλου και η Διευθύντρια της ANKO, κυρία Στεργία Έψιμου. Το Σχολείο Τουρισμού OnTour, τελεί υπό την ακαδημαϊκή Αιγίδα του Διεθνούς Ελληνικού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το συντονισμό ανέλαβε κατά την πρώτη ημέρα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος, ενώ οι ομιλητές μέσα από διαδραστικές εισηγήσεις ανέπτυξαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα θέματα γύρω από τον τουρισμό.
Όπως τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος, η ΕΞΡ δίνει έμφαση στους τομείς της εκπαίδευσης-κατάρτισης καθώς επίσης στην αειφορία, θέματα που αναπτύχθηκαν και από τους εισηγητές.
Η διευθύντρια εκπαίδευσης του ΙΝΣΕΤΕ, Λία Ζαμπέτογλου αναφέρθηκε εκτός των άλλων στο ρόλο και στην αποστολή του ΣΕΤΕ, του ΙΝΣΕΤΕ και της Marketing Greece και στον παράγοντα των συνεργειών. Αναφέρθηκε ειδικότερα στη συμμαχία τουρισμού για τη Ρόδο, μία καμπάνια της MG υπό την αιγίδα της ΠΝΑΙ και της ΕΞΡ και με τη στήριξη ντόπιων επιχειρηματιών για την ανάδειξη ξεχωριστών πτυχών του προορισμού ως ένα τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα συνεργειών.

Σήμερα Παρασκευή, το STOT Ρόδου συνεχίζεται με εξειδικευμένα workshops.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ