Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη με θέμα την ένταση με την Τουρκία, με την συμμετοχή του τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργο Κουμουτσάκο και τον τομεάρχη Άμυνας Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τρία σημεία:

– Οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης στους χειρισμούς της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και αμύνης είναι δεδομένες και τις αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες, αλλά δεν είναι σήμερα η κατάλληλη ώρα να αναδειχθούν από τη ΝΔ.

– Αναλύοντας τις ενέργειες της γειτονικής χώρας στο Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου, οι περισσότεροι από τους μετέχοντες δεν έκρυψαν την έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των προκλήσεων από πλευράς της Τουρκίας.

– Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο επικείμενο ταξίδι στο Μόναχο, όπου θα μιλήσει στο «Munich Security Conference» (θεωρείται το ετήσιο Νταβός στα γεωπολιτικά θέματα) θα αναδείξει σε σειρά επαφών που θα έχει την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα με πλήρη καταγραφή των τελευταίων περιστατικών στο Αιγαίο, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά τις πάγιες εθνικές θέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση για εξεταστική επιτροπή από την ΝΔ για την υπόθεση που εμπλέκεται ο υπουργός Άμυνας θα καθυστερήσει μερικές μέρες, μια και αρμόδιες πηγές τόνιζαν ότι η ΝΔ ως υπεύθυνο κόμμα προτάσσει αυτήν την στιγμή τη διαχείριση της έντασης στο Αιγαίο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ