Τοπικές Ειδήσεις

Καταδίκη τριών ατόμων για διακίνηση μεταναστών

Ποινή κάθειρξης 6 ετών και 8 μηνών σε έναν Σύρο διακινητή μεταναστών, 4 ετών και 8 μηνών σε έναν ομοεθνή, συγκατηγορούμενό του και 10 μηνών με 3ετή αναστολή σε έναν ημεδαπό κάτοικο της Κω, ξενοδόχο, επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων.
Αθώος κρίθηκε ένας Σύρος συγκατηγορούμενός τους.
Τους αποδίδεται ότι από τις αρχές του έτους 2019 έως την 30η Οκτωβρίου 2019, οι πρώτος και δεύτερος έρχονταν σε επαφή με πολίτες τρίτων χωρών που δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος και που επιθυμούσαν να προωθηθούν είτε στο ελληνικό έδαφος, είτε μέσω αυτού σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που έφταναν με σκάφη από τα παράλια της Τουρκίας στην ελληνική επικράτεια και συγκεκριμένα στην Κω και αφού διευκόλυναν την είσοδό τούς στο ελληνικό έδαφος, χωρίς να υποβληθούν στον εκ του νόμου προβλεπόμενο έλεγχο, ο πρώτος και ‏τέταρτος των κατηγορουμένων διευκόλυναν την παραμονή τους σε ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας του τέταρτου, στο οποίο τους οδηγούσε ο πρώτος.
Ακολούθως ο πρώτος και δεύτερος τούς παρέδιδαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, που κατήρτιζε ο τρίτος κατηγορούμενος στα Άνω Πατήσια Αττικής, επί της οδού Κιθαίρωνος. Τέλος, ο πρώτος κατηγορούμενος τούς οδηγούσε στο λιμάνι του Μαστιχαρίου της Κω και τους υποδείκνυε το σημείο για να βγάλουν εισιτήρια για τον Πειραιά.
Από τις έρευνες προέκυψε η διευκόλυνση με τον τρόπο αυτό 12 υπηκόων τρίτων χωρών έναντι αμοιβής 3.000 ευρώ για έκαστο εξ’ αυτών.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κκ. Αχιλλέας Δασκαλάκης, Ειρήνη Φιλίππου και Παναγιώτης Αβρίθης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου