Τοπικές Ειδήσεις

Καστελλόριζο: Πρόσκληση υποβολής ταινιών στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Με όχημα τον πολιτισμό, το ακριτικό Καστελλόριζο ανοίγεται στον κόσμο με το επιτυχημένο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα», που συμπληρώνει φέτος πέντε χρόνια. Προσκαλεί, λοιπόν, Έλληνες και ξένους δημιουργούς ντοκιμαντέρ να υποβάλουν τις ταινίες τους μέχρι τις 20 Απριλίου 2020.

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» διοργανώνεται στο νησί κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, με προβολές αξιόλογων ελληνικών και ξένων ντοκιμαντέρ που εστιάζουν στην ιστορία, τον πολιτισμό, την πολιτική, καθώς και σε άλλα επίκαιρα κοινωνικά θέματα.

Πρόκειται για μία δυναμική πρωτοβουλία που ανέπτυξε και διοργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (www.idisme.gr), σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Σύνθημά τους «Να φέρουμε τον κόσμο στο Καστελλόριζο και να μεταφέρουμε το Καστελλόριζο στον κόσμο!».

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (ΥΠΕΞ), και των πρεσβειών της Αυστραλίας, της Αμερικής, του Ισραήλ και του Δήμου Μεγίστης, με την ευγενική υποστήριξη της ΕΡΤ και του ΕΚΟΜΕ.

Το «Πέρα από τα Σύνορα» θα προβάλει ελληνικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες παραγωγές των τελευταίων πέντε ετών. Παράλληλα με τις προβολές, θα αναπτυχθούν ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα στο Καστελλόριζο.

Τα βραβεία που θα απονεμηθούν αφορούν τις εξής κατηγορίες: Καλύτερο Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Ελληνικό Ιστορικό Ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Κοινωνικο-πολιτικό ντοκιμαντέρ, Καλύτερο Ελληνικό Κοινωνικό-πολιτικό Ντοκιμαντέρ & Καλύτερο Μικρού Μήκους Ντοκιμαντέρ. Τα βραβεία αποτελούν ευγενική μέριμνα της Βουλής των Ελλήνων. Βραβεία, επίσης, θα απονείμουν το ΕΚΟΜΕ και η SteFilm Post Production.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για την αίτηση και τους όρους συμμετοχής στη διεύθυνση: https://beyondborders.gr/prosklisi/.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου