Για απάτη διώκεται εκπρόσωπος ανώνυμης τουριστικής εταιρείας της Κρήτης στο νησί, μετά από δυο μηνύσεις που υποβλήθηκαν ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου.
Η πρώτη μήνυση υποβλήθηκε συγκεκριμένα από μια ανώνυμη εταιρεία του νησιού που λειτουργεί ξενοδοχείο δύο αστέρων δυναμικότητας 62 κλινών.
Υποστηρίζει ότι είχε συνεργασία με το πρακτορείο της Κρήτης από το έτος 2015 και αντιμετώπιζε προβλήματα στην έγκαιρη εξόφληση των απαιτήσεών της.
Η Ροδίτισσα εκπρόσωπος του πρακτορείου, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, τους πρότεινε να συνεργαστούν και το έτος 2016 διαβεβαιώνοντάς τους ότι φήμες που το έφεραν να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα διαδίδοντο από «ανταγωνιστές» για να το βλάψουν.
Φέρεται ακόμη να έπεισε τους εκπροσώπους της μηνύτριας εταιρείας ότι το πρακτορείο εκμεταλλευόταν στην Κρήτη γνωστές ξενοδοχειακές μονάδες και ότι διαθέτει τεράστια ακίνητη περιουσία και οικονομική επιφάνεια.
Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους εξέδωσαν 50 τιμολόγια παροχής υπηρεσιών και όπως υποστηρίζουν, το πρακτορείο άφησε στη ροδίτικη εταιρεία «φέσι» ύψους 14.724,93 ευρώ.
Υποστηρίζουν ότι το ίδιο πρακτορείο έχει αφήσει μεγάλες οφειλές στο νησί της Ρόδου.
Η δεύτερη μήνυση υποβλήθηκε από έναν επιχειρηματία, κάτοικο Καλυθιών, που λειτουργεί στο Φαληράκι ατομική επιχείρηση 20 επιπλωμένων τουριστικών δωματίων.
Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας διατείνεται ότι συνεργάστηκε με το ίδιο πρακτορείο τα έτη 2014 και 2015 και υποστηρίζει ότι με παρέμβαση της Ροδίτισσας μηνυόμενης εκπροσώπου της δέχτηκε να συνεχίσει τη συνεργασία και το έτος 2016 παρά τις φήμες που υπήρχαν για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.
Το πρακτορείο φέρεται να του άφησε «φέσι» ύψους 28.786,28 ευρώ.
Στις μηνύσεις που υπέβαλε ο δικηγόρος κ. Μανώλης Κουτσούκος υποστηρίζεται ότι «η εγκαλούμενη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή φημολογείται ότι εξαπάτησε με ψευδείς διαβεβαιώσεις μεγάλο αριθμό και άλλων τουριστικών επιχειρήσεων στη Ρόδο με την εν γνώσει ψευδή διαβεβαίωσή της ότι το τουριστικό πρακτορείο που εκπροσωπούσε στη Ρόδο ήταν τάχα αξιόπιστο και αξιόχρεο και ότι διαθέτει στην Κρήτη (3) ξενοδοχεία μεγάλης αξίας ενώ αυτό ήταν αναληθές αφού τα ξενοδοχεία αυτά δεν ανήκαν στο τουριστικό πρακτορείο αλλά σε διαφορετικές εταιρείες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ