Ειδήσεις

Ανοιγμα της Περιφέρειας σε νέες τουριστικές εκθέσεις

Ανοιγμα σε νέες τουριστικές αγορές, όπως π.χ. της Κίνας, που έχουν αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, θα κάνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με το πρόγραμμα προβολής που θα υλοποιήσει το τρέχον έτος.
Το πρόγραμμα προβολής που περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε 18 τουριστικές εκθέσεις και την υλοποίηση πολλών στοχευμένων δράσεων, θα παρουσιαστεί από την αντιπεριφερειάρχη κ. Λίτσα Φτακλάκη την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, στους φορείς του τουρισμού και του πολιτισμού. Επισημαίνεται πως το 2014 έχει χαρακτηριστεί από την Περιφέρεια ως έτος πολιτισμού.
Έχει δοθεί ήδη η έγκριση για την υλοποίηση του προγράμματος από την Επιτροπή Τουρισμού που συνεδρίασε στο τέλος του προηγούμενου έτους.
Ο κύκλος συμμετοχής στις εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό ανοίγει σήμερα στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.
Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 19/1 και η ΠΝΑΙ θα είναι συνεκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ, όπου και θα φιλοξενεί τα νησιά της Ρόδου, της Τήνου, της Μήλου, της Αμοργού και της Άνδρου.
«Μια νέα τουριστική χρονιά ξεκινάει με αισιοδοξία και πολλή όρεξη για δουλειά και συνεργασία με όλους τους φορείς ώστε να συνεχιστεί η εξαιρετική προσπάθεια της τουριστικής προβολής των νησιών του Νοτίου Αιγαίου», δήλωσε η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Ελευθερία Φτακλάκη και πρόσθεσε πως τα μηνύματα για το 2014 είναι θετικά και ως εκ τούτου τα νησιά μας μπορούν να μεγιστοποιήσουν τα οφέλη από τον τουρισμό.
«Θα λάβουμε μέρος σε 18 τουριστικές εκθέσεις. Είναι περισσότερες από πέρσι. Το κάνουμε γιατί εκτιμούμε πως είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο οι διοργανώσεις αυτές. Μερικές φορές ο ΠΡΟΤΟΥΡ συμμετέχει μόνος του σε κάποιες διοργανώσεις. Εμείς δίνουμε πάντα τη στήριξή μας», δήλωσε η κ. Φτακλάκη και πρόσθεσε πως οι δράσεις προβολής της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων θα υλοποιηθούν με πόρους του ΕΣΠΑ.
«Φέτος θα πάμε και σε εκθέσεις για τον εναλλακτικό τουρισμό», δήλωσε η κ. Φτακλάκη και πρόσθεσε πως θα γίνει άνοιγμα και στην τουριστική αγορά της Κίνας με την συμμετοχή σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Πεκίνο.
«Μέχρι τώρα μόνο η Σαντορίνη είχε κάνει άνοιγμα στη συγκεκριμένη αγορά. Θα επενδύσουμε σε αυτή γιατί εκτιμούμε πως έχει πολλά να δώσει στα νησιά μας», δήλωσε η κ. Φτακλάκη.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συμμετοχή και στην τουριστική έκθεση ΕΜΙΤ που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη.
«Σεβόμαστε την εξωτερική πολιτική της χώρας μας. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως θα πρέπει να απουσιάζουμε από την έκθεση ΕΜΙΤ της Κωνσταντινούπολης. Συμμετέχουμε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις σε μια προσπάθεια να αυξήσουμε τις αφίξεις», δήλωσε η κ. Φτακλάκη.
Η Περιφέρεια θα προβάλει τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες σε roadshow που θα πραγματοποιηθούν στο Ντουμπάι και στο Καζακστάν.
Η αντιπεριφερειάρχης θα λάβει μέρος και σε εκδήλωση που θα διοργανωθεί από την Ένωση Τουριστικών Γραφείων του Ισραήλ τον Φεβρουάριο.
“Δεν τρώμε τα χρήματα του πληθυσμού της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων. Αξιοποιούμε τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ για την προβολή των νησιών μας. Οι πολίτες να κρίνουν αυτούς που δεν κάνουν κάτι ανάλογο”, δήλωσε η κ. Φτακλάκη.
Σε ερώτηση σχετικά με δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας που αναφέρεται στην πορεία της, η κ. Φτακλάκη δήλωσε πως το κείμενο την θίγει ως γυναίκα και ως πολιτικό.

«Όσοι δεν διαθέτουν πολιτική σκέψη αποκτούν διάθεση για παραπολιτικά κουτσομπολιά. Μακριά από εμένα τέτοιες διαδικασίες, ασχήμιες και υπονοούμενα που παίζουν με το όνομα και την αξιοπρέπειά μου. Από εδώ και πέρα, αν δω τέτοια δημοσιεύματα, το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη. Ως άνθρωπος και πολιτικός κρατώ χαμηλούς τόνους και διατηρώ συνεργασίες. Δεν έχω πρόβλημα να δεχθώ σε πολιτικό επίπεδο την κριτική. Η κοινωνία με γνωρίζει. Δεν φοβάμαι να δεχθώ κριτική γιατί γνωρίζω το παιχνίδι καλά. Δεν έχουν όμως να μου προσάψουν κάτι και προσπαθούν να δημιουργήσουν κακοήθειες σε βάρος του προσώπου μου και της γυναικείας μου υπόστασης. Λυπάμαι για αυτούς που ασχολούνται με φαυλότητες και μικρότητες και δεν ασκούν δημοσιογραφία», δήλωσε η κ. Φτακλάκη.
Το πρόγραμμα των τουριστικών εκθέσεων στις οποίες θα μετάσχει η Περιφέρεια το έτος 2014 είναι το ακόλουθο:

Ημερομηνία Χώρα
14-19/1/2014 ΟΛΛΑΝΔΙΑ
16-19/1/2014 ΑΥΣΤΡΙΑ
18-26/1/2013 ΓΕΡΜΑΝΙΑ
30/01/2014-2/02/2014 ΤΟΥΡΚΙΑ
11-12/02/2014 IΣΡΑΗΛ
14-16/02/2014 ΣΟΥΗΔΙΑ
13-15/2/2014 ΙΤΑΛΙΑ
5-9/03/2014 ΓΕΡΜΑΝΙΑ
19-22/3/2014 ΡΩΣΙΑ
20-23/03/2014 ΣΟΥΗΔΙΑ
20-23/03/2014 ΓΑΛΛΙΑ
26-28/3/2014 ΟΥΚΡΑΝΙΑ
20-26/06/2013 ΚΙΝΑ
ΙΟΥΝΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
09-11/10/14 ΡΩΣΙΑ
4-7/11/14 ΑΓΓΛΙΑ
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
4-7/12/2014 ΤΟΥΡΚΙΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου