Ειδήσεις

ΝΔ: Οι αδιανόητες και επικίνδυνες για τη Δημοκρατία θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

«Φρίκη προκαλεί η αποκάλυψη κυριακάτικης εφημερίδας (Πρώτο Θέμα) ότι ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει «επαναστατική κυβέρνηση» που θα καταργήσει τον στρατό, θα ιδρύσει «λαϊκή πολιτοφυλακή», θα φορολογήσει τους Έλληνες με 75% και θα αντικαταστήσει την Αστική Δημοκρατία, με τη «σοσιαλιστική δημοκρατία των εργαζομένων».
Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ, παράλληλα καταγγέλλεται ο «Ευρωπαίος» κ. Τσίπρας επειδή, αντί να την αποδοκιμάσει και να την διαγράψει, επιλέγει να συμπορευτεί με την «κομμουνιστική τάση» του ΣΥΡΙΖΑ που εκτός των παραπάνω ονειρεύεται ακόμα:
➢ Άμεση «Κοινωνικοποίηση» του τραπεζικού συστήματος.
➢ Κοινωνικοποίηση της μεγάλης ιδιοκτησίας γης.
➢ Νομοθέτηση του εργατικού ελέγχου στις επιχειρήσεις από εκλεγμένες και ανακλητές επιτροπές εργαζόμενων.
➢ Κατάργηση της αστυνομίας και αντικατάστασή της από «λαϊκή πολιτοφυλακή», ελεγχόμενη από τις μαζικές οργανώσεις.
➢ Σύγκρουση με την καπιταλιστική ΕΕ και τους θεσμούς της και αναπόφευκτα, την έξοδο από αυτή.
Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Κάθε λεπτό που περνάει και ο κ. Τσίπρας ανέχεται τα στελέχη αυτά να πλαισιώνουν τις υψηλότερες θέσεις του κόμματός του, πιστοποιεί αυτό που φοβόμαστε. Ότι αυτές οι θέσεις, οι επικίνδυνες για την ίδια τη Δημοκρατία, δεν είναι απλώς περιθωριακές και επικίνδυνες. Είναι θέσεις ισχυρές και οικείες εντός ΣΥΡΙΖΑ που δεν τολμά ο κ. Τσίπρας ούτε καν να τις αποκηρύξει!»
Για το ίδιο θέμα, η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων κα Άννα Ασημακοπούλου, σε δήλωσή της αφού επισημαίνει ότι «Ο κ. Τσίπρας έδιωξε τον κ. Τατσόπουλο και έμεινε με το κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ που φλερτάρει με τρομοκράτες – δολοφόνους, και θέλει: 75% φόρο για όλους, κατάργηση της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας, κατάργηση του Ελληνικού στρατού και της αστυνομίας και έξοδο από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.», τονίζει ότι «ο κ. Τσίπρας δεν καλύπτει μόνον τη “συνιστώσα της τρομοκρατίας”», αλλά «θέλει την πλήρη κατάργηση της Δημοκρατίας και την αντικατάστασή της με “επαναστατική κυβέρνηση”», αναρωτιέται «αν αυτές οι αδιανόητες θέσεις αποτελούν την κοινή συνισταμένη του ΣΥΡΙΖΑ με τα υπόλοιπα περιθωριακά κόμματα της Ε.Ε. που υποστηρίζουν Τσίπρα, και καταλήγει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά. Κάποτε θα πρέπει και να κρύβεται!».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου