Τοπικές Ειδήσεις

Επιστολή παραίτησης-αποχώρησης 30 μελών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ν. Δωδεκανήσου

Επιστολή παραίτησης απο τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Δωδεκανήσου, απέστειλαν, 30 μέλη προς την Νομαρχιακή επιτροπή  ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου.

Η επιστολή:

Μετά από πολλά χρόνια κοινής πορείας και αγώνων στον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, παραιτούμαστε από μέλη του κόμματος.

Οι περισσότερες/οι που συνυπογράφουμε την επιστολή, είμαστε ενεργά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Μαζί μας συντάσσονται και μέλη του “δίευρου”, όπως και σύντροφοι/ισσες που έρχονται από παλαιοτέρα, αποστασιοποιημένες/οι πολιτικά από καιρό, αλλά με τις ίδιες πολιτικές ανησυχίες.

Ο λόγος της αποχώρησής μας είναι καθαρά πολιτικός και ιδεολογικός.

Είναι η απόλυτη διαφωνία μας με τον νέο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ό,τι πλέον πρεσβεύει. Έναν ΣΥΡΙΖΑ που οδηγείται μακριά από τις αρχές και τις θέσεις της αριστεράς και με βάση τις εκφρασμένες απόψεις του αρχηγού του, προσεγγίζει νεοφιλελεύθερες θέσεις. Οι ευθύνες της ηγεσίας του κόμματος, ήταν και είναι καθοριστικές γι’ αυτή την πορεία.

Η επιλογή της αποχώρησης δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση. Όμως, δεν μπορούμε να γινόμαστε μάρτυρες αλλά και συνυπεύθυνοι\ες της ταχύτατης μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μόρφωμα με απροσδιόριστη πολιτική ταυτότητα. Ένα κόμμα που απομακρύνεται από οτιδήποτε μπορεί να θυμίζει τις ιδρυτικές του αρχές, τις ιδέες, τα οράματα και τους αγώνες που από κοινού δώσαμε με μια σειρά σφους/ισσες μέσα και έξω από το κόμμα.

Στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες που έρχονται, ελπίζουμε να ξανασυναντηθούμε με τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που παραμένουν στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και με όσες και όσους διαχωρίστηκαν τα τελευταία χρόνια, όσες και όσους προέρχονται από τους χώρους της οικολογίας, του φεμινισμού και των κινημάτων της αυτοδιοίκησης, όσες και όσους αγωνίζονται για την ειρήνη στην Παλαιστίνη, στην Ουκρανία και τον κόσμο όλο, όσες και όσους μάχονται τον φασισμό που εδραιώνεται σταδιακά και συστηματικά στην Ευρώπη και όχι μόνο, όσες και όσους υπερασπίζονται τα

δημόσια αγαθά, όσες και όσους οραματίζονται μια κοινωνία με πραγματική δικαιοσύνη και δημοκρατία.

Όσους και όσες συνειδητοποιούν, πως κανένα κόμμα δεν είναι αυτοσκοπός. Πως ακόμα και αν η πολιτική Αριστερά έρθει ξανά στην εξουσία δεν θα είναι κυβερνώσα Αριστερά χωρίς την εδραιωμένη ύπαρξη μιας κοινωνικής Αριστεράς.

Για όλα τα παραπάνω, δεν αφήνουμε τις επάλξεις. Οι αγώνες είναι μπροστά μας και θα είμαστε εκεί.

ΥΓ. Επιθυμούμε επίσης τη διαγραφή των προσωπικών μας στοιχείων από τον iSyriza και τις λίστες των ΟΜ και δεν θέλουμε την περαιτέρω χρήση τους για οποιαδήποτε ενημέρωση.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

1) ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

2) ΒΡΑΤΣΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

3) ΒΡΑΤΣΑΛΗ ΝΕΦΕΛΗ

4) ΓΑΚΗ ΦΩΤΟΥΛΑ

5) ΓΕΩΡΓOΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

6) ΓΕΩΡΓΑΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ

7) ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

8) ΖΕΡΒΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

9) ΖΕΡΒΑΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

10) ΖΕΡΒΑΝΟΥ ΝΕΝΑ

11) ΚΑΣΑΠΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

12) ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

13) ΚΩΣΤΑ ΜΑΡΙΑ

14) ΛΟΙΖΟΣ ΗΛΙΑΣ

15) ΛΥΚΟΠΑΝΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

16) ΜΑΣΤΡΟΜΗΝΑΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ

17) ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ

18) ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ

19) ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

20) ΠΑΡΤΣΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

21) ΣΑΒΒΑΣ ΤΑΣΟΣ

22) ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

23) ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

24) ΣΑΡΑΝΤΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

25) ΣΠΑΝΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

26) ΤΟΠΠΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

27) ΤΟΠΠΟΣ ΝΙΚΟΣ

28) ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

29) ΧΑΤΖΗΑΜΑΛΟΣ ΛΟΥΗΣ

30) ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΥ-ΠΑΣΤΡΙΚΟΥ ΜΑΡΙ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου