Πολιτιστικά

“Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη” – Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

Γενιές και γενιές μεγάλωσαν με τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες, γνωστού και ως «ο Άγιος των Ελληνικών γραμμάτων», «η κορυφή των κορυφών» κατά τον Κ.Π.Καβάφη

Στα παιδικά μας χρόνια τα διηγήματα του μας παράσερναν στον φανταστικό κόσμο του και ήταν άρρηκτα δεμένα με τις παραδόσεις μας.

Ποιος δεν ξενύχτησε απολαμβάνοντας τον «Έμπορο των Εθνών», την «Γυφτοπούλα», την «Φόνισσα» και άλλα διηγήματα που κατέχουν περίοπτη θέση στην νεοελληνική λογοτεχνία.

Αυτά κάποτε… τώρα τα διηγήματα του ίσως έχουν παροπλιστεί και η γλώσσα του ηχεί άγνωστη -σαν ξένη- στα αυτιά των νεότερων ..

Με αυτές τις σκέψεις κατά νου, το Φωνητικό Σύνολο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, αποφάσισε να ζωντανέψει μία αγαπημένη ιστορία, χριστουγεννιάτικη, διδακτική αλλά και συγχρόνως ευχάριστη και να την παρουσιάσει στο κοινό της πόλης μας παντρεύοντας την με μουσική και τραγούδια που θα αποδώσει το Φωνητικό μας Σύνολο.

Την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 στις 8.30 το βράδυ οι πόρτες του Νεστορίδειου Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου –Νέας Πτέρυγας του Νεστορίδειου Μελάθρου, οδός Ι. & Π. Νεστορίδη (τμήμα οδού Κω), θα ανοίξουν για να σας υποδεχτούν στην Χριστουγεννιάτικη μουσική μας εκδήλωση «Τα Χριστούγεννα του Τεμπέλη», σε μουσική διεύθυνση του συνθέτη και μαέστρου του Συνόλου μας Αντώνη Κυζούλη, ο οποίος εκτός της μουσικής που συνέθεσε, έγραψε και τους στίχους των τραγουδιών που θα ακουστούν σε πρώτη εκτέλεση και θα μας συνοδεύσει στο πιάνο.

Το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη θα αποδώσει ο εκλεκτός συνάδερφος Τάσος Χαμουζάς

Συνδιοργάνωση με το Νεστορίδειο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου. –Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου.

Είσοδος ελεύθερη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου