Τοπικές Ειδήσεις

Συνάντηση του Βασ. Υψηλάντη με τον Πρόεδρο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου

Συνάντηση με τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Βασίλη Α. Υψηλάντη, είχε στην Αθήνα, ο Πρόεδρος Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου Γιώργος Σκιαδόπουλος, για να του θέσει ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των αρχιτεκτόνων, αλλά και τα νησιά μας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το θέμα της αντίστροφης όσμωσης και διαδικασίες αδειοδότησής της, οι οποίες επιβάλλεται να επιταχυνθούν από τα αρμόδια Υπουργεία, δεδομένης της λειψυδρίας που παρατηρείται σε πολλές περιοχές στην Ελλάδας και ιδιαίτερα των μικρών νησιών της Δωδεκανήσου.

Μεταξύ άλλων συζήτησαν τη διαδικασία χάραξης των ορίων αιγιαλού και παραλίας, καθώς είναι σημαντικό να εξαιρούνται των κοινοχρήστων χώρων οι μερίδες οικοδομών, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες στα Κτηματολογικά Βιβλία των Κτηματολογικών Γραφείων Ρόδου, Κω, και τμήματος της Λέρου, καθώς επίσης και κτίρια που προϋφίστανται του έτους 1948,τη Διαδικασία αποχαρακτηρισμού κοινοχρήστων χώρων σε εκτός σχεδίου περιοχές, τον αποχαρακτηρισμό κοινόχρηστης κοίτης ποταμών και τη Π.Ο.Α. (προκαταρκτική οριογραμμή αιγιαλού) και τα προβλήματα που υπάρχουν στα Δωδεκάνησα λόγων της ύπαρξης κτηματολογίου.

Και οι δυο πλευρές συμφώνησαν πως πρέπει να υπάρξει αγαστή συνεργασία και συνεννόηση μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα κρίσιμα αυτά ζητήματα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου