Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Το ποινολόγιο του τοπικού

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής που αφορούν στις ποινές των ποδοσφαιριστών, στις κλήσεις σε απολογία, στις αποφάσεις επί των απολογιών και στις διαπιστωτικές πράξεις.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Άγιος Ισίδωρος- Άγιος Γεώργιος Μαλώνας στις 08/12 (8η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Αγίου Ισιδώρου, Α. Γεωργαλλή ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Α.Ο. Σύμης- Ορφέας στις 08/12 (8η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Σύμης, Ν. Χατζηπέτρου ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Α.Σ. Χάλκης- Ιππότες στις 04/12 (5η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή των Ιπποτών, Μιχ. Μαλλιάκα ποινή δύο αγωνιστικών για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα και ανάρμοστη διαγωγή στον Β’ βοηθό διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Α.Σ. Χάλκης- ΠΑΣ Ασκληπειού στις 07/12 (7η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Ασκληπειού, Ι. Αθανασίου ποινή μιας αγωνιστικής για βίαιο μαρκάρισμα σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙV του Π.Κ.).
Στον ποδοσφαιριστή του Α.Σ. Χάλκης, Ν. Καταχανά ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ. 2δ’ του Π.Κ.).
Δόξα Ψίνθου- Ομόνοια Γενναδίου στις 08/12 (8η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας Γενναδίου, Στ. Μπαϊράμη ποινή μιας αγωνιστικής για επικίνδυνο παίξιμο σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 12/01/2020 (άρθρο 23’ παρ. 2α’ του Π.Κ.).
Διαπιστωτικές πράξεις (αποβολές παραγόντων- προπονητών)
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 47 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Απόλλωνας Απολλώνων- Α.Ε. Κύπρος που διεξήχθη στο γήπεδο Απολλώνων στις 08/12/2019, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του προπονητού του σωματείου της Α.Ε. Κύπρος και δη του δηλωθέντος ως προπονητού αυτού, κ. Δ. Σαλπιγκτίδη, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Αποφάσεις απολογιών
Α.Ο. Πυλίου- Φοίβος Κρεμαστής στις 29/11 (12η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει στο σωματείο του Φοίβου Κρεμαστής την πειθαρχική ποινή της έγγραφης επίπληξης, στον αναγραφόμενο στο Φ.Α. Μιχ. Πολιά- προπονητή την πειθαρχική ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και στον χώρο των αποδυτηρίων για 20 ημέρες και χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ (άρθρο 11’ παρ. 2’ του Π.Κ.).
Παραίτηση σωματείου ΓΑΣ Ιάλυσος στο παιχνίδι με τον Α.Σ. Χάλκης (1η αγωνιστική, Κ-14)
Σύμφωνα με το από 06/12/2019 έγγραφο της, η ομάδα του ΓΑΣ Ιάλυσος δηλώνει ότι παραιτείται του αγώνα με την ομάδα του Α.Σ. Χάλκης για την 1η αγωνιστική (εξ αναβολής) του ΠρωταθλήματοςΚ-14 Δωδεκανήσου 2019-202, λόγω αδυναμίας συγκρότησης ομάδας.
Η Πειθαρχική Επιτροπή αποφάσισε τα εξής:
Ο αγώνας ΓΑΣ Ιάλυσος- Α.Σ. Χάλκης για την 1η αγωνιστική (εξ αναβολής) του Πρωταθλήματος Κ-14 Δωδεκανήσου 2019-2020, κατακυρώνεται με σκορ 3-0 υπέρ της ομάδος του Α.Σ. Χάλκης (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ).
Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο (17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ) τυχόν υπάρχουσες ποινές εκτίονται μόνο από την ανυπαίτια ομάδα (Α.Σ. Χάλκης).
Επίσης στην ομάδα ΓΑΣ Ιάλυσος επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμό 50 ευρώ (άρθρο 17’ παρ. 2’ του ΚΑΠ).
Κλήση προς απολογία
Γεώργιος Σάββενας- επώνυμος προπονητής ποδοσφαίρου
Καλείστε από την Πειθαρχική Επιτροπή την Πέμπτη 19/12/2019 και ώρα 16:00 σε ΕΓΓΡΑΦΗ ή αυτοπρόσωπη απολογία σχετικά με τα αναγραφόμενα στο Φ.Α. και στην Έκθεση του παρατηρητή του αγώνα, της 9ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Κ-16 Δωδεκανήσου, Διαγόρας- Νίκη Ρόδου, επί παραβάσεων των άρθρων 1,2,3,4,5,6,12,13,14 του Πειθαρχικού Κώδικα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου