Οι κρατήσεις των Γερμανών τουριστών, για τους κορυφαίους προορισμούς διακοπών υποχώρησαν τον Οκτώβριο, με πτώση της ζήτησης για την Τουρκία, την Ελλάδα και ορισμένα τμήματα της Ισπανίας, σύμφωνα με τα τελευταία μηνιαία στοιχεία για τα πακέτα διακοπών από την Amadeus.

Η συνολική πτώση 3% τον περασμένο μήνα, ήρθε σε συνέχεια μιας πολύ μεγάλης ανόδου 8% τον Σεπτέμβριο. Ωστόσο, αυτό το ποσοστό είχε «πιεσθεί θετικά» από ένα κύμα κρατήσεων από πελάτες της Thomas Cook.

Τον Οκτώβριο, η ζήτηση φαίνεται να μειώθηκε και πάλι καθώς οι Γερμανοί καταναλωτές επικεντρώνονται κυρίως στους προορισμούς για χειμωνιάτικες διακοπές 2019/20 σε μεσογειακούς προορισμούς ή κλείνοντας νωρίς πακέτα διακοπών για το επόμενο καλοκαίρι

Οι κρατήσεις για τον κορυφαίο προορισμό Αττάλεια μειώθηκαν κατά περισσότερο από 9% τον περασμένο μήνα μετά από μια μεγάλη άνοδο κατά 16% το Σεπτέμβριο. Αντίθετα, η Χουργκάντα (+ 11%) πήγε κόντρα στη γενική τάση, με διψήφια αύξηση, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Ωστόσο, οι κρατήσεις για τον μικρότερο αιγυπτιακό προορισμό Marsa Alam ήταν πολύ πίσω από τα επίπεδα του ίδιου μήνα πέρυσι. Η ζήτηση για την Ισπανία παρουσίασε έντονες διακυμάνσεις τον περασμένο μήνα. Οι κρατήσεις για την Πάλμα υποχώρησαν κατά 15%, συνεχίζοντας τη γενικά αδύναμη ζήτηση για την Μαγιόρκα τους τελευταίους μήνες. Πιο δυτικά, ωστόσο, τρεις από τους τέσσερις κύριους προορισμούς των Κανάριων νησιών, σημείωσαν αύξηση στη γερμανική αγορά τον περασμένο μήνα. Οι κρατήσεις για τη Fuerteventura (+ 12%) και το Lanzarote (+ 9%) αυξήθηκαν έντονα, ενώ η Tenerife South (+ 1%) παρουσίασε μικρή άνοδο. Όμως το Λας Πάλμας (-7%) υπέστη και πάλι σημαντική πτώση.

Η Ελλάδα είχε έναν «φτωχό μήνα», όσον αφορά στα γερμανικά πακέτα και τις online κρατήσεις. Τόσο το Ηράκλειο (-7%), όσο και η Ρόδος (-6%), παρουσίασαν ασθενέστερη ζήτηση, σε αντίθεση με την ισχυρή διψήφια ανάπτυξη το Σεπτέμβριο.

Περισσότερα στι money-tourism.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ