Ειδήσεις

Αντιδράσεις στην Κάλυμνο για τις δηλώσεις Adam Giles-Διαψεύδουν ότι έχει υπογραφεί συμφωνία

Ερωτηματικά από δηλώσεις του Υπουργού ΒΕ Αυστραλίας Adam Giles
Μίλησε για σύναψη συμφωνίας μεταξύ κυβέρνηση της Βόρειας Αυστραλίας και δημοτικού συμβούλιου Καλύμνου για προσέλκυση τεχνιτών από την Κάλυμνο στο Ντάργουϊν!!

Ερωτηματικά δημιουργούνται από τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο επικεφαλής Υπουργός ΒΕ Αυστραλίας Adam Giles,σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση της Βόρειας Αυστραλίας και το δημοτικό συμβούλιο Καλύμνου έχουν συνάψει συμφωνία, η οποία προβλέπει τη συγκρότηση ενός πιλοτικού προγράμματος εκπαίδευσης, με στόχο να βοηθήσει ειδικευμένους τεχνίτες από την Ελλάδα να εργαστούν στο Ντάργουϊν, σε θέσεις εργασίας που δεν μπορούν να καλυφθούν από τους ντόπιους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, το οποίο και φιλοξενήθηκε από αρκετές αθηναϊκές εφημερίδες και ηλεκτρονικές εφημερίδες ο επικεφαλής υπουργός, Adam Giles, τονίζει ότι το πρόγραμμα αυτό διαπραγματεύτηκε ο γραμματέας της Βουλής ειδικός σε θέματα Επιχειρήσεων, Nathan Barrett, με το δημοτικό συμβούλιο Καλύμνου κατά τη διήμερη παραμονή του στο νησί.
Ο κ. Giles ανέφερε ότι είχε συσκέψεις με την Ελληνική Κοινότητα του Ντάργουϊν και το θέμα αυτό του πιλοτικού προγράμματος προέκυψε μέσα από τις συναντήσεις αυτές.
Τόνισε, εντούτοις, ότι η κυβέρνηση της Β. Επικράτειας προτιμά να εκπαιδεύει ντόπιους εργάτες προκειμένου να καλύψει θέσεις όπου υπάρχουν ελλείψεις. «Η πείρα, όμως, μας έχει διδάξει ότι τέτοιου είδους προγράμματα δεν βρίσκουν ανταπόκριση από τους ντόπιους.
Γι’ αυτό και βρήκαμε λογικό να δοκιμάσουμε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα με την Κάλυμνο, δεδομένου ότι ζει και δραστηριοποιείται εδώ μεγάλος αριθμός Ελλήνων με έντονη παρουσία στον επιχειρηματικό τομέα» ανέφερε και πρόσθεσε ότι εργοδότες της Β. Επικράτειας, έχουν ήδη γίνει χορηγοί ειδικευμένων εργατών από το εξωτερικό.

Να σημειώσουμε ότι καμία συμφωνία δεν έχει κλειστεί με το Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου για τον απλό λόγο , ότι τέτοιο θέμα ουδέποτε ήλθε για συζήτηση ,ενώ κατά την επίσκεψη της Αυσταλιανής αντιπροσωπείας στην Κάλυμνο την προηγούμενη εβδομάδα οι μόνες συναντήσεις που είχε ήταν με το Δήμαρχο Ι.Γαλουζή και συνεργάτες του.ο
Μάλιστα καμία τέτοια ανακοίνωση δεν έγινε κατά την κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ.
Επίσης η αντιπολίτευση καυτηρίασε τη στάση της Δημοτικής Αρχής που την απέκλεισε από τις συναντήσεις αυτές.
Θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή άμεσα θα πρέπει να προβεί σε διάψευση των όσων φέρεται να δήλωσε ο Υπουργός της ΒΕ Αυστραλίας Adam Giles.
kalymnos-news.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου