Ειδήσεις

B. Κικίλιας: Στήριξη όλων των επαγγελματιών του κλάδου και οι 4 πυλώνες για τον τουρισμό

O τουρισμός είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας αλλά δεν λειτουργεί στον αυτόματο πιλότο, σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας από το βήμα του ΔΣ του ΞΕΕ που συνεδρίασε σήμερα.

Στην παρέμβαση του ο υπουργός Τουρισμού τόνισε μεταξύ των άλλων ότι “οι επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού και ειδικά οι Έλληνες Ξενοδόχοι, μεγάλων αλλά και των μικρών μονάδων είναι αυτοί οι οποίοι διαχρονικά δημιουργούν θέσεις εργασίας και εισόδημα, που κινούν την οικονομία και φέρνουν ανάπτυξη στη χώρα. Η δική μου δουλειά είναι να στηριχθούν όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου, να αναβαθμιστούν οι ξενοδοχειακές μονάδες τους, να αναδειχθούν μέσα από δράσεις προβολής, να καταστούν βιώσιμες και φιλικές στο περιβάλλον”.

Επίσης ο υπουργός Τουρισμού είπε πως “η ελληνική φιλοξενία, η μοναδικότητα του τουριστικού προϊόντος, το ισχυρό μας brand είναι οι βάσεις για να προσελκύσουμε περισσότερο και πιο ποιοτικό τουρισμό καθόλη τη διάρκεια του έτους. Για αυτό εργαζόμαστε πάνω σε 4 πυλώνες:

Πρώτον την αναβάθμιση των υποδομών.

Δεύτερον τη δημιουργία task force crisis management.

Τρίτον την ψηφιοποίηση του τουριστικού προϊόντος.

Τέταρτον το upskilling και reskilling, δηλαδή την αναμόρφωση και αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Συμμετείχα στη συνεδρίαση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στο πλαίσιο της στενής και καθημερινής συνεργασίας με το θεσμικό σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα ξενοδοχίας. Όπως και στην πρόσφατη συνάντησή μου με τον πρόεδρο του ΞΕΕ Αλέξανδρο Βασιλικό, έτσι και σήμερα διαπίστωσα τη συναντίληψή μας ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της επόμενης μέρας”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου