Ειδήσεις

Σε αργία εκπαιδευτικοί για ανάρμοστη συμπεριφορά-διακίνηση παιδικής πορνογραφίας

Εκτός των χώρων διδασκαλίας μέχρι να κριθούν οι υποθέσεις από τα υπηρεσιακά συμβούλια θα μείνουν οι επίορκοι καθηγητές, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.
Για το σκοπό αυτό αποφασίστηκε να παραταθεί η αργία για τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται σε υποθέσεις όπως η διακίνηση παιδικής πορνογραφίας, η κακομεταχείριση μαθητών ή οι κλοπές από ταμεία σχολικών μονάδων και είχαν τεθεί στο παρελθόν σε αργία.
Στην σχετική ανακοίνωσή η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας χαρακτηρίζειthn συμπεριφορά των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών κρίνεται από την ηγεσία του ΥΠ. Π. Ε. Θ. ανάρμοστη και επικίνδυνη για την εκπαιδευτική διαδικασία και την ασφάλεια των μαθητών. Τυχόν επαναφορά τους στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα θα προκαλούσε σημαντικά προβλήματα στις αντίστοιχες σχολικές μονάδες.

Το ΥΠ. Π. Ε. Θ. παρατείνει τη θέση των εν λόγω εκπαιδευτικών σε αργία, έως ότου κριθούν οι υποθέσεις τους από τα υπηρεσιακά συμβούλια. Υπενθυμίζεται ότι τροπολογία που θα εισαχθεί άμεσα στη Βουλή, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι κατηγορούνται για καkουργηματικές πράξεις παραμένουν σε αργία μέχρι να παραπεμφθούν αμετακλητα σε δικη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου