“Το Καστελλόριζο δεν “κείται μακριά”. Κείται στο κέντρο του ελληνικού έθνους.” αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του  ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού, παρουσία και της ΠτΔ.

Αναλυτικά ο Περιφερειάρχης αναφέρει:

Μέσα από την ταραχώδη Ιστορία του, το μικρό Καστελλόριζο μας προσφέρει, σήμερα, στην επέτειο της Απελευθέρωσής, ένα πολύτιμο μάθημα για την πρωτοφανή όσο και σύνθετη ιστορική συγκυρία που διανύουμε και τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας:
Πέντε χώρες θα καταλάβουν διαδοχικά το νησί, σε λιγότερο από τριάντα χρόνια. Κατά τη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων, θα βομβαρδιστεί ανελέητα. Θα βιώσει έναν ολέθριο σεισμό, μια καταστροφική πυρκαγιά, συμφορές αμέτρητες, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
Και όμως, θα ξεπεράσει όλες τις ασύλληπτες δοκιμασίες. Σήμερα, κατοικείται από μια ζωντανή και δυναμική κοινωνία, που υποδέχεται επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου και ενώνει τους απανταχού Έλληνες, από την Αυστραλία μέχρι τις ΗΠΑ. Κείται πανέμορφο στην ηλιόλουστη άκρη του Αιγαίου, στο κέντρο της ελληνικού έθνους ως απαράμιλλο και ζωντανό παράδειγμα της ελληνικής ψυχής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ