ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης – Τι αλλάζει στη σύνθεση

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ορκωμοσία

Ενώπιον της Προ­έ­δρου της Δημο­κρα­τίας, Κατε­ρί­νας Σακελ­λα­ρο­πού­λου και παρου­σία του πρω­θυ­πουρ­γού Κυριά­κου Μητσο­τάκη πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε στη μία το μεση­μέρι η ορκω­μο­σία των νέων υπουρ­γών και υφυ­πουρ­γών της κυβέρ­νη­σης.

Τα άτομα που ορκί­στη­καν ήταν ο Χρήστος-Γεώργιος Σκέρ­τσος ως υπουρ­γός Επι­κρα­τείας, ο Χρήστος Τρια­ντό­που­λος ως υφυ­πουρ­γός στον πρω­θυ­πουργό, ο Ιωάννης Οικο­νό­μου ως υφυ­πουρ­γός στον πρω­θυ­πουργό, ο Γεώρ­γιος Στύλιος ως υφυ­πουρ­γός Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων και ο Θεό­δω­ρος Λιβά­νιος ως υφυ­πουρ­γός Ψηφια­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης.

Σημειώ­νε­ται ότι η ανα­διά­ταξη δυνά­μεων στο Μέγαρο Μαξίμου λαμ­βά­νει χώρα με φόντο τις πρό­σφα­τες κατα­στρο­φι­κές πυρ­κα­γιές στη χώρα. Ειδι­κό­τερα, με αφορμή την ανα­βάθ­μιση του γενικού γραμ­μα­τέα του υπουρ­γείου Οικο­νο­μι­κών Χρήστου Τρια­ντό­που­λου σε υφυ­πουργό στον πρω­θυ­πουργό με αρμο­διό­τητα σε θέματα κρα­τι­κής αρωγής και απο­κα­τά­στα­σης από φυσικές κατα­στρο­φές, προ­κει­μέ­νου να λει­τουρ­γή­σει άμεσα ο δια­χει­ρι­στι­κός μηχα­νι­σμός για τη στήριξη των κατοί­κων και την ανα­συ­γκρό­τηση των πυρό­πλη­κτων περιο­χών, με απόφαση του πρω­θυ­πουρ­γού Κυριά­κου Μητσο­τάκη συντε­λού­νται οι ακό­λου­θες αλλαγές:

– Ο έως σήμερα υφυ­πουρ­γός στον πρω­θυ­πουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρ­τσος ανα­λαμ­βά­νει υπουρ­γός Επι­κρα­τείας, με τις ίδιες αρμο­διό­τη­τες.

– Ο έως σήμερα γενικός γραμ­μα­τέας του υπουρ­γείου Οικο­νο­μι­κών Χρήστος Τρια­ντό­που­λος ανα­λαμ­βά­νει υφυ­πουρ­γός στον πρω­θυ­πουργό με αρμο­διό­τητα σε θέματα κρα­τι­κής αρωγής και απο­κα­τά­στα­σης από φυσικές κατα­στρο­φές.

– Ο έως σήμερα υφυ­πουρ­γός Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων Ιωάννης Οικο­νό­μου ανα­λαμ­βά­νει υφυ­πουρ­γός στον πρω­θυ­πουργό και κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος. Στη θέση της ανα­πλη­ρώ­τριας κυβερ­νη­τι­κής εκπρο­σώ­που παρα­μέ­νει η κυρία Αρι­στο­τε­λία Πελώνη.

– Ο έως σήμερα υφυ­πουρ­γός Ψηφια­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης Γεώρ­γιος Στύλιος ανα­λαμ­βά­νει υφυ­πουρ­γός Αγρο­τι­κής Ανά­πτυ­ξης και Τρο­φί­μων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικο­νό­μου.

– Ο έως σήμερα υφυ­πουρ­γός στον πρω­θυ­πουργό Θεό­δω­ρος Λιβά­νιος ανα­λαμ­βά­νει υφυ­πουρ­γός Ψηφια­κής Δια­κυ­βέρ­νη­σης στη θέση του κυρίου Γεώρ­γιου Στύλιου.

Κυβερ­νη­τι­κές πηγές ανέ­φε­ραν πως δεν πρό­κει­ται για ανα­σχη­μα­τι­σμό αλλά για αλλαγές σε δύο φάσεις η πρώτη εκ των οποίων έγινε σήμερα. Μάλιστα τονί­ζουν χαρα­κτη­ρι­στικά πως η αλλαγή αυτή δεν «καίει» την προ­ο­πτική του ανα­σχη­μα­τι­σμού, ο οποίος θα γίνει όταν το επι­λέ­ξει ο πρω­θυ­πουρ­γός.

Παράλ­ληλα, οι ίδιες πηγές ανα­φέ­ρουν ότι η ανα­βάθ­μιση του κ. Σκέρ­τσου απο­τε­λεί ουσια­στικά ανα­γνώ­ριση και επι­βρά­βευση της δου­λειάς του σε θέματα συντο­νι­σμού. Σε ό,τι αφορά τον Χρήστο Τρια­ντό­πουλο σχο­λί­α­ζαν πως ήταν ο άνθρω­πος που έτρεξε με επι­τυ­χία το πρό­γραμμα απο­κα­τά­στα­σης από τον «Ιανό» και για αυτό επελέγη και για τη συγκε­κρι­μένη θέση.

Πηγές του Μαξίμου προ­σθέ­τουν ότι ο Ιωάννης Οικο­νό­μου είναι ένας άνθρω­πος που προ­έρ­χε­ται από τη Νέα Δημο­κρα­τία και υπήρξε μεταξύ άλλων πρώην πρό­ε­δρος ΟΝΝΕΔ και γραμ­μα­τέας της ΔΑΠ. Σχετικά με την τοπο­θέ­τησή του στη θέση του κυβερ­νη­τι­κού εκπρο­σώ­που, ανέ­φε­ραν ότι δεν πρό­κει­ται για υπο­βάθ­μιση της Αρι­στο­τε­λίας Πελώνη, η οποία είχε ανα­λά­βει χρέη κυβερ­νη­τι­κού εκπρο­σώ­που σε μια περίοδο μετά την απο­χώ­ρηση του Χρήστου Ταρα­ντίλη και αφότου ολο­κλή­ρωσε τα καθή­κο­ντά της επι­στρέ­φει στην κανο­νική της θέση.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.