Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στη Εύβοια, καθώς και τις υπόλοιπες που καίνε σε όλη τη χώρα.

Ο ίδιος ζήτησε από τους πολίτες να ακούν τις οδηγίες της πυροσβεστικής, ενώ τόνισε ότι έχει ενημερωθεί ο Ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας και αύριο θα έρθουν τέσσερα αεροσκάφη για να συμβάλουν στην κατάσβεση της φωτιάς.

«Πρώτο μέλημα του κράτους η προστασία της ανθρώπινης ζωής», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις γυναίκες και στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Πολιτικής Προστασίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, που και σήμερα δίνουν μια μεγάλη μάχη κόντρα σε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά».

«Οι συνθήκες σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολες και το πρώτο μέλημα του κράτους ήταν, είναι και θα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως έχει ενημερωθεί ο ευρωπαϊκός μηχανισμός και το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να φτάσουν τέσσερα  καναντέρ από Κροατία και Ιταλία προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς. «Απόδειξη της ανάγκης να υπάρχει περισσότερη αλληλεγγύη στα θέματα πολιτικής προστασίας» πρόσθεσε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ