Στην σύλληψη δύο Αρμένιων ηλικίας 67 και 28 ετών, μητέρας και γιου, κατηγορούμενων για ανθρωποκτονία από αμέλεια του 65χρονου Ελευθέριου Μαθιού, που υπέκυψε συνεπεία καρδιακής ανακοπής μετά από διαπληκτισμό μαζί τους, προχώρησαν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Ρόδου.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Κυριακή ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, που παρήγγειλε τη διενέργεια περαιτέρω προανάκρισης προκειμένου να συμπεριληφθούν στην δικογραφία οι εκθέσεις νεκροψίας νεκροτομής αλλά και η τοξικολογική εξέταση, προκειμένου, όπως έγραψε η “δημοκρατική”, να διαπιστωθεί αν υφίσταται αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ πράξεως (διαπληκτισμός) και αποτελέσματος (θάνατος).
Πιο συγκεκριμένα, όπως έχει προκύψει μέχρι στιγμής από καταθέσεις, περί ώραν 13.30 της Παρασκευής μια οικογένεια Αρμένιων τουριστών και συγκεκριμένα η 67χρονη μητέρα, ο 28χρονος γιος της, η ανήλικη κόρη της και η αδελφή της μετέβησαν στην παραλία της Ψαροπούλας και κάθισαν σε ξαπλώστρες που εκμεταλλεύεται μια συνάδελφος του εκλιπόντος.
Η επιτηδευματίας μετέβη στο σημείο και ζήτησε από την 65χρονη αλλοδαπή να της καταβάλει το αντίτιμο της μίσθωσης της ομπρέλας για να λάβει την απάντηση ότι θα πληρώσει μετά.
Η επιτηδευματίας επανήλθε πράγματι λίγη ώρα αργότερα για να λάβει την ίδια απάντηση και από τον 28χρονο γιο της.
Η 67χρονη μητέρα βρισκόταν στην θάλασσα με την αδελφή της την στιγμή εκείνη και ξεκίνησε αντιπαράθεση μεταξύ της επιτηδευματία και του γιου στην οποία παρενέβη ο 65χρονος.
Όπως υποστηρίζουν οι αλλοδαποί, τόσο η ιδιοκτήτρια των ομπρελών όσο και ο 65χρονος, ήταν εριστικοί απέναντί τους, ενώ διατείνονται ότι γύρισαν την ξαπλώστρα στην οποία καθόταν ο 28χρονος ζητώντας του επιτακτικά να φύγει παρότι τους είπε ότι θα πληρώσει το αντίτιμο η θεία του, όταν βγεί από τη θάλασσα.
Ο 28χρονος Αρμένιος έσπρωξε αρχικώς τον 65χρονο ενώ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έφτασε στο σημείο η 67χρονη μητέρα του που τον χαστούκισε.
Ακολούθησε διαπληκτισμός που δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς στο σημείο έσπευσαν κι άλλα άτομα και διέκοψαν τον καβγά.
Λίγα λεπτά αργότερα κι ενώ ο 65χρονος είχε καθίσει σε καρέκλα στο πεζοδρόμιο εξέπνευσε ενώ το ΕΚΑΒ που κλήθηκε διαπίστωσε τον θάνατό του.
Όπως έγραψε η “δημοκρατική”, ο Ελευθέριος Μαθιός τα τελευταία πέντε χρόνια διετέλεσε παράγοντας της Δήμητρας Δαματριάς και συγκεκριμένα γενικός αρχηγός και έφορος υλικού. Επίσης είναι θείος του νυν προπονητή του συλλόγου Παναγιώτη Μαθιού και αγαπούσε πάρα πολύ την ομάδα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ