ΧΤΥΠΗΣΕ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ LOCKDOWN ΑΛΛΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ

Μείναμε δυο μήνες μέσα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, κλείσαμε τα παιδιά μας στο σπίτι προσπαθώντας να τους εξηγήσουμε γιατί. Με μεγάλες θυσίες όλου του ελληνικού λαού κερδήθηκε πολύτιμος χρόνος στην μάχη με τον COVID-19, o χρόνος όμως αυτός δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση. Ούτε το δημόσιο σύστημα υγείας βελτιώθηκε, ούτε στα σχολεία βλέπουμε να έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την δημόσια υγεία.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή μας στο Π.Ι. Γενναδίου δεν έγινε προκήρυξη ούτε μιας θέσης μόνιμου γιατρού ή νοσηλευτή – δεν έχουμε ΕΚΑΒ. Το νοσοκομείο της Ρόδου παραμένει με 6 ΜΕΘ και τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Η ανησυχία για εμάς και τις οικογένειες μας είναι πολύ μεγάλη ενόψει και του ανοίγματος της σεζόν, γι’ αυτό τον λόγο ζητάμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες προσλήψεις, αναβαθμίζοντας στην πράξη το σύστημα υγείας στο νησί.

Όσον αφορά το δημοτικό σχολείο Γενναδίου, η κατάσταση είναι τραγική, όπως και σε άλλα σχολεία του νησιού. Δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο ούτε από τον Δήμο, ούτε από το υπουργείο παιδείας , για να έχουμε λιγότερα παιδιά ανά τάξη. Το αντίθετο μάλιστα, με ευθύνη του Δήμου παραμένει το νηπιαγωγείο στο κτίριο του δημοτικού, αυξάνοντας το στρίμωγμα των παιδιών μας σε όλο και λιγότερες αίθουσες, ενώ λόγω της ακαταλληλότητας του χώρου για το νηπιαγωγείο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί αρκετοί τραυματισμοί νηπίων και από τύχη έχουμε γλιτώσει τα χειρότερα. Ταυτόχρονα η κατάσταση του κτιρίου είναι πολύ κακή, αν και πρόκειται για νέο σχολείο, ο Δήμος Ρόδου το έχει εγκαταλείψει με αποτέλεσμα ένα σύγχρονο σχολείο να υποβαθμίζεται συνεχώς.

Μας προκαλεί μεγάλο θυμό που το υπουργείο παιδείας φέρνει νέο νομοσχέδιο στην παιδεία σε τέτοιες συνθήκες, το οποίο δεν λύνει κανένα πρόβλημα αλλά το αντίθετο. Όμως ο πλήρης εμπαιγμός προς όλη την εκπαιδευτική κοινότητα είναι ότι το νομοσχέδιο αυτό μέσα στην πανδημία, εμπεριέχει διατάξεις που αυξάνουν τα παιδιά ανά τάξη και μειώνει τον αριθμό των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ο ΕΟΔΥ και οι ειδικοί επιστήμονες λένε ότι με την αποφυγή του συνωστισμού, την απολύμανση και συχνή καθαριότητα δημόσιων χώρων θα αποφύγουμε την μετάδοση του ιού. Αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί η κυβέρνηση δεν προσλαμβάνει περισσότερους εκπαιδευτικούς και μάλιστα μόνιμους για να είναι έγκαιρα τον Σεπτέμβρη στις θέσεις τους; – αντίθετα συνεχίζει με αναπληρωτές. Γιατί δεν προσλαμβάνει μόνιμες καθαρίστριες στα σχολεία; Γιατί ο Δήμος δεν ξεκινάει την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων και αιθουσών;

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα με το παλιό κτίριο του νηπιαγωγείου, δηλαδή εδώ και τέσσερα χρόνια, ο σύλλογος μας διεκδικεί νέο σύγχρονο νηπιαγωγείο στο Γεννάδι, και σαφή απάντηση για ναι ή όχι δεν πήραμε ούτε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ούτε από την σημερινή.

Επίσης έχουμε ζητήσει εδώ και 4 μήνες ραντεβού με τον Δήμαρχο και ακόμα περιμένουμε.

Για όλους τους παραπάνω λόγους αποστείλαμε ένα ακόμα αναλυτικό υπόμνημα με τα αιτήματα μας σε Δήμο, Περιφέρεια και Υπουργείο παιδείας ελπίζοντας πως αυτή τη φορά θα λάβουμε κάποια απάντηση. Στα υπομνήματα αυτά αποδεικνύεται ότι δεν τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας για την συστέγαση δημοτικού-νηπιαγωγείου και για την αύληση του νηπιαγωγείου. Επίσης αποστείλαμε εκτενές φωτογραφικό υλικό που τεκμηριώνει τόσο την κακή κτιριακή κατάσταση του σχολείου, όσο και την μεγάλη επικινδυνότητα του χώρου για τα παιδιά του νηπιαγωγείου (τουαλέτες, χώρος αυλισμού κ.α.). Κάποιες από αυτές δημοσιεύουμε σήμερα ενδεικτικά.

Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συναινέσουμε να τοποθετηθούν κάμερες στις σχολικές τάξεις και δηλώνουμε πως ενώνουμε την φωνή μας με τους εκατοντάδες φορείς από την εκπαιδευτική κοινότητα σε όλη την χώρα που τάσσονται κατά αυτού του απαράδεκτου αντιπαιδαγωγικού μέτρου.

Το ΔΣ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ