Ποινική δίωξη για βιασμό άσκησε χθες ο Εισαγγελέας Υπηρεσίας εις βάρος ενός 20χρονου Σουηδού, προσωρινά κάτοικου του ξενοδοχείου Helena, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά από καταγγελία 18χρονης ομοεθνούς του.
Πιο συγκεκριμένα την 12η Ιουνίου 2019 και περί ώραν 02.40 μετά από τηλεφωνική κλήση στην άμεση δράση της φερόμενης ως θύματος, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μετέβησαν στο ξενοδοχείο Mανούσος, όπου διαμένει και εκεί κατήγγειλε ότι συνευρέθηκε ερωτικά με τον ομοεθνή της κατόπιν σωματικής βίας που της άσκησε εντός του δωματίου της.
Το θύμα υπέδειξε τον 20χρονο ο οποίος την στιγμή εκείνη βρισκόταν ακόμη στο δωμάτιό της.
Ο ίδιος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται, υποστηρίζοντας ότι γνωρίστηκε με την 18χρονη σε μπαρ της περιοχής και ότι μετά την κατανάλωση αλκοόλ μετέβησαν στο δωμάτιό της με τη θέλησή της.
Η 18χρονη ειδικότερα κατέθεσε ότι βρίσκεται στο νησί για διακοπές με άλλες 6 φίλες της από την 9η Ιουνίου 2019.
Την 11η Ιουνίου 2019 και περί ώραν 22.00 μετέβη με τις φίλες της στο μπαρ «Grabarna Grus» και χόρευαν και συνομιλούσαν με άνδρες. Κατανάλωσε όπως είπε, 3 βότκες και 3 σφηνάκια. Την πλησίασε ο 20χρονος και αφού συζήτησαν αρκετά αποφάσισαν να φύγουν μόνοι τους από το μπαρ και να πάνε στο ξενοδοχείο.
Αρχικά πήγαιναν προς το ξενοδοχείο του αλλά δεν το βρήκαν κι έτσι αποφάσισαν να πάνε στο δικό της ξενοδοχείο. Μπήκαν όπως είπε, στο δωμάτιο κι εκείνος δεν ένοιωθε καλά και έκανε εμετό.
Καθάρισε το δωμάτιο και κάθισαν στο κρεβάτι για να τον ηρεμήσει.
Τότε ξεκίνησαν να φιλιούνται με την θέληση της ενώ ήλθαν σε ερωτική επαφή αρχικά με την συναίνεσή της αλλά στην πορεία επειδή ήταν μεθυσμένος του ζήτησε να σταματήσει και εκείνος συνέχιζε.
Η 18χρονη υποστήριξε ότι άρχισε να κλαίει και ότι προσπάθησε να τον απωθήσει αλλά με την χρήση της υπέρτερης δύναμής του εκείνος συνέχισε.
Ο ίδιος διατείνεται ότι είχε καταναλώσει 7 ποτά, ότι ήταν μεθυσμένος κι έκανε εμετό κι ότι δεν θυμάται τι έγινε. Πρόσθεσε δε ότι δεν θυμάται αν η 18χρονη του είχε ζητήσει να σταματήσει και δεν είχε κακό σκοπό και για τον λόγο αυτό δεν έφυγε από το ξενοδοχείο.
Θα απολογηθεί σήμερα ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Γιώργος Κυπραίος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ