Ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου με μήνυση κατά ενός εργολάβου οικοδομών, κάτοικου Ιαλυσού, που έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές, προσέφυγε χθες μια ομογενής από την Αυστραλία.
Με την μήνυσή της ζητεί την άσκηση δίωξης εις βάρος του για τα αδικήματα της απάτης και της εκβίασης κατ’ επάγγελμα.
Οπως εκθέτει, δυνάμει προσυμφώνου συμβολαίου αγοραπωλησίας, ανέλαβε την υποχρέωση να της πωλήσει, παραχωρήσει, μεταβιβάσει και παραδώσει κατά πλήρη και αποκλειστική κυριότητα, νομή και κατοχή έναν αγρό που βρίσκεται στη θέση «Κουρκουτελλιάρι» της Δημοτικής Κοινότητας Ασκληπιείου, έκτασης 4.932,61 τ.μ..
Σύμφωνα με τους όρους του παραπάνω προσυμφώνου, τίμημα της αγοραπωλησίας συμφωνήθηκε το ποσόν των 30.000 ευρώ.
Φέρεται να ανέλαβε παραπέρα την υποχρέωση να κατασκευάσει και να αποπερατώσει δύο ισόγειες πέτρινες μονοκατοικίες, καθαρού εμβαδού 108 τ.μ. κάθε μία, με δύο αντίστοιχες κολυμβητικές δεξαμενές 60,40 τ.μ. η κάθε μία, έναντι συνολικού εργολαβικού τιμήματος 300.000 ευρώ, περιλαμβανομένων σε αυτό και του κόστους της οικοδομικής άδειας και των υλικών κατασκευής.
Ως (αρχική) προθεσμία παράδοσης ορίσθηκε σε 150 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας δόμησης από την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Ρόδου και η ημερομηνία περάτωσης έπρεπε να είναι η 12-03-2018.
Η μηνύτρια διατείνεται ότι προκειμένου να της μεταβιβάσει το ακίνητο και να αποπερατώσει και παραδώσει την εργολαβία, που ανέλαβε, την εκβιάζει, απειλώντας την ότι αν δεν ενδώσει και δεν του δώσει κι άλλα επιπλέον των συμφωνηθέντων χρήματα, ούτε το ακίνητο θα της μεταβιβασθεί ούτε οι οικοδομές και το όλο έργο θα αποπερατωθούν και θα της παραδοθούν, με συνέπεια έτσι να απωλέσει και να καρπωθεί εκείνος 413.000 ευρώ.
Στην μήνυσή της υποστηρίζει ειδικότερα ότι ο μηνυόμενος εξοφληθείς ολοσχερώς, της απέσπασε ολόκληρο το τίμημα της αγοραπωλησίας του ακινήτου, υπέρ-εξοφληθείς με ποσό 100.000 ευρώ αντί του αναγραφόμενου στο προσύμφωνο τιμήματος 30.000 ευρώ, αρνούμενος παρά ταύτα μέχρι σήμερα με τρεις πράξεις παράτασης του προσυμφώνου, να προβεί στη σύναψη του οριστικού συμβολαίου μεταβίβασης και μη τακτοποιώντας τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του, προκειμένου να είναι η ίδια σε αδυναμία να ενεργήσει μόνη της για τη λήψη φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στο όνομα του και να συνάψει το οριστικό συμβόλαιο σύμφωνα με το δικαίωμα αυτοσύμβασης που έχει από το προσύμφωνο, με συνέπεια να έχει καρπωθεί επί ζημία της το ποσόν των 100.000 ευρώ.
Επιπλέον ισχυρίζεται ότι της απέσπασε επίσης ως εργολαβικό τίμημα για εργασίες, τα υλικά και έκδοση οικοδομικής άδειας ανέγερσης πλήρως αποπερατωμένων δύο κατοικιών με πισίνες, το ποσό των 323.000 ευρώ έναντι συμφωνηθέντος ποσού μέχρις τελικής ολοκλήρωσης 326.708 ευρώ κι ενώ οι οικοδομές είναι ως άνω ακόμη ημιτελείς και έχουν ολοκληρωθεί κατά 60% και ενώ όφειλε να της τις παραδώσει πλήρως αποπερατωμένες μέχρι 04-09-2018, αξιώνει εκβιαστικά για να της παραδώσει το έργο να του καταβάλλει επιπλέον ποσόν που αρχικά (26-10-2018) ήταν 80.000 ευρώ και στη συνέχεια έγινε 463.143,82 ευρώ.
Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κκ. Θ. Παπαγεωργίου και Β. Μπέης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ