Ποινή κάθειρξης 8 ετών και 3 μηνών επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου στον U. S. E. του I.. που κρίθηκε ένοχος παράνομης μεταφοράς μεταναστών.

Ο κατηγορούμενος στην θαλάσσια περιοχή των ακτών της περιοχής Λάμπη της Κω την 23η Ιουνίου 2018 και περί ώραν 14.10 μετέφερε από άγνωστη παραθαλάσσια περιοχή πλησίον της Αλικαρνασσού, με ταχύπλοο σκάφος μήκους 5 μέτρων 4 μετανάστες.
-Το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών, 6 μηνών και 5 ημερών στον A. A. του Α. που συνελήφθη στο Ψαλίδι της Κω την 24η Ιουνίου 2018 και περί ώραν 10.45 διότι μετέφερε με πολυεστερικό σκάφος μήκους 4 μέτρων στο νησί 8 μετανάστες.
-Ποινή κάθειρξης 10 ετών και 5 μηνών επιβλήθηκε στον S. E. M. του M. που συνελήφθη στην Λάμπη της Κω την 22α Ιουνίου 2018 διότι μετέφερε από την Αλικαρνασσό με ταχύπλοο σκάφος 8 μετανάστες.
-Ποινή κάθειρξης 10 ετών και 5 μηνών επιβλήθηκε και στον S. A. του G. o οποίος συνελήφθη στο Ψαλίδι της Κω την 20η Φεβρουαρίου 2019 διότι μετέφερε από την Αλικαρνασσό 55 μετανάστες.
-Eλεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 28χρονος Σύρος, κατηγορούμενος για διακίνηση μεταναστών.
Πιο συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος την 8η Ιουνίου 2019 και ώρα 19.00 κατελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Αερολιμένα Ρόδου να επιχειρεί να ταξιδέψει με προορισμό τις Βρυξέλλες και να συνοδεύσει ένα ανήλικο κορίτσι, το οποίο παρουσίασε ως συγγενή του και συγκεκριμένα ως αδελφή του, επιδεικνύοντας στους αστυνομικούς ένα διαβατήριο αρχών Γερμανίας το οποίο ήταν πλαστό και ανήκε σε μια Αφγανή.
Ο ίδιος απολογούμενος υποστήριξε ότι εξυπηρέτησε έναν φίλο του, που διαμένει στη Γερμανία τον οποίο λυπήθηκε.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη η δικηγόρος κ. Ειρήνη Χωνιανάκη.
-Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαπέντε αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν. Φαρμακονησίου πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Φαρμακονησίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.
-Στον εντοπισμό και τη διάσωση οκτώ αλλοδαπών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νήσου Κω, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Κω.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ