Πολιτιστικά

Η έννοια του πολιτισμού μέσα απ΄ τον συνθέτη Σάββα Καρατζιά και τo ταξίδι του « Θεοφάνη »

Μέσα σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα ακούσαμε στις 23 Μαΐου στην κατάμεστη αίθουσα τελετών του γαλλικού σχολείου Notre Dame de France (Παρίσι) το διαμορφωμένο έργο « Θεοφάνης ο Έλληνας » του Ρόδιου συνθέτη Σάββα Καρατζιά.

Η εκατονταμελής παιδική χορωδία του σχολείου Notre Dame de France (Chœur d’enfants Notre Dame de France) μαζί με τη Γαλλική χορωδία Le Cénacle παρουσίασαν σε παγκόσμια εκτέλεση το έργο, τραγουδώντας για πρώτη φορά στα ελληνικά. Η παρουσία του συνθέτη συγκίνησε τους συμμετέχοντες δίνοντας επίσης συνέχεια στις προσπάθειες δημιουργίας γέφυρας μεταξύ Ρόδου και Γαλλίας. Εξάλλου το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκή Πολυφωνία που είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε πριν λίγους μήνες στην Μεσαιωνική Πόλη είναι μια σύμπραξη του Γαλλικού Οργανισμού Arts Spontanés και του Οργανισμού Ars Artis που έχει έδρα του την Ρόδο. Ένας από τους στόχους του Φεστιβάλ είναι να μετατρέψει το νησί ως ένα από τους σημαντικότερους προορισμούς « καλλιτεχνικού-χειμερινού τουρισμού ».

Υπενθυμίζουμε πως το επόμενο ταξίδι του « Θεοφάνη » θα γίνει στη Μόσχα και στην Πινακοθήκη Tretyakov στις 9 Ιουλίου με την στήριξη της Ελληνικής πρεσβείας, αλλά και την συμμετοχή της ιστορικής χορωδίας <<Moscow Synodal Choir>>….

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου