Ρεπορτάζ

Εισαγγελία Ρόδου: Μόνο με τηλεφωνικά ραντεβού και μόνο για επείγοντα θέματα η εξυπηρέτηση του κοινού

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρία Παπαγιαννίδου αναφέρονται τα εξής:
«Λαμβάνοντας υπόψη:
Την ΚΥΑ με αριθμ. ΔΙα/ΓΠ.οικ.22439 (ΦΕΚ 1441/10-04-2021 τ. Β’), με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορώνοϊού COV1D-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00»
Την παράγραφο ΙΑ του άρθρου 1 της ΚΥΑ με αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.22439 (ΦΕΚ 1441/10-04-2021 τ. Β’), όπου ο Δήμος Ρόδου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, εντάσσεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου για το διάστημα από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00, με ότι αυτό συνεπάγεται και προβλέπεται από την ως άνω αναφερόμενη ΚΥΑ. και
Κατόπιν εμφάνισης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου COVID-19 σε δικαστικούς υπαλλήλους, δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς Δικαστικών Υπηρεσιών της Χώρας, αλλά και δικαστικής υπηρεσίας της Ρόδου στο πρόσφατο παρελθόν και ενόψει της συνεχιζόμενης πανδημίας της νόσου COVID-19, σας γνωστοποιούμε ότι η υπηρεσία μας ως προς την εξυπηρέτηση κοινού και δικηγόρων θα λειτουργεί ως εξής:
-Το κοινό θα εξυπηρετείται υποχρεωτικά μόνο κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού και μόνο για επείγοντα ζητήματα, η διευθέτηση των οποίων δεν είναι εφικτή εξ αποστάσεως με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων.
– Η είσοδος των δικηγόρων επιτρέπεται σύμφωνα με το άρθρο 34 παρ.2 του Κώδικα Δικηγόρων. Συνιστάται όμως προηγουμένου η τηλεφωνική επικοινωνία με το αρμόδιο γραφείο, ώστε να εξεταστεί αν το ζήτημα μπορεί να διευθετηθεί μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος και αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε, κατόπιν συνεννόησης-ραντεβού με τον αρμόδιο υπάλληλο, θα ορίζεται η χρονική στιγμή και ο τρόπος εξυπηρέτησής του, ανάλογα με τον επείγοντα χαρακτήρα του αιτήματος.
ΕΦΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΔΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ”.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου