Ειδήσεις

Η διαδικασία για την αίτηση χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος

Μετά από τις γιορτές του Πάσχα θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά οι δικαιούχοι την αίτηση για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος.

Θα ακολουθήσει ο έλεγχος των στοιχείων τους, ενώ στη συνέχεια θα κατατεθούν τα χρήματα στο λογαριασμό τους. Οι ένστολοι θα βρουν το επίδομα μαζί με τους μισθούς τους, αυτόματα στις 9 Μαΐου, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Το ύψος του βοηθήματος θα διαμορφωθεί ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των δικαιούχων. Για τις οικογένειες το βοήθημα ανέρχεται στα 500 ευρώ κατ’ άτομο και θα προσαυξάνεται ανάλογα με τα μέλη της. Συγκεκριμένα, κατά 166,7 ευρώ για κάθε πρόσθετο ενήλικο μέλος του νοικοκυριού και κατά 83,3 ευρώ για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος.

Αυτό σημαίνει ότι μια οικογένεια με ένα παιδί θα λάβει το ποσό των 750 ευρώ, ενώ οικογένεια με τρία παιδιά θα λάβει 916,6 ευρώ. Απαραίτητες προϋποθέσεις για να πάρει κάποιος το μέρισμα είναι να ικανοποιεί τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου