Ειδήσεις

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: Αναστέλλονται έως τις 3 Απριλίου όλες οι λατρευτικές τελετές

Η Αλβανική Ορθόδοξη Αυτοκέφαλη Εκκλησία, εκτός από τα προληπτικά μέτρα των πρώτων ημερών για την αναστολή των προγραμμάτων κατήχησης για όλες τις ηλικίες, καθώς και για όλες τις πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα θεσμικά όργανα, έλαβε επιπρόσθετα μέτρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή, η Εκκλησία της Αλβανίας επαναλαμβάνει ότι πρέπει να αποφεύγονται οι αγκαλιές, τα χειροφιλήματα και οποιαδήποτε φυσική επαφή, καθώς και στα αντικείμενα της εκκλησίας που ενδεχομένως να επηρεάσουν και άλλους. Το σεβασμό για τα ιερά αντικείμενα μπορεί να δείξει κάποιος και με ταπεινοφροσύνη μπροστά τους.

Αναστέλλονται έως τις 3 Απριλίου 2020, όλες οι καθημερινές λατρευτικές τελετές, όπως Όρθρος, Εσπερινός, Ακάθιστος Ύμνος και Θεία Λειτουργία.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας ενθαρρύνει και προτρέπει τους πιστούς να εκτελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα από τα σπίτια τους ή να τα παρακολουθήσουν από το Ραδιόφωνο της Αναστάσεως, τη σελίδα στο facebook και την διαδικτυακή πύλη της Αρχιεπισκοπής.

Για να αποφευχθεί η συγκέντρωση ανθρώπων στο κοινωνικό παντοπωλείο που έχει ανοίξει η Αρχιεπισκοπή για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, θα υπάρξει προετοιμασία και θα παρασχεθούν τρόφιμα. Σε όσους δεν θα μπορούν να προσέλθουν θα είναι δυνατή η αποστολή τους στο σπίτι.

Συγχρόνως όλες οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές κατά τη διάρκεια της μέρας για προσωπική προσευχή.

Όσον αφορά το Μυστήριο της Εξομολόγησης, η ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής της Αλβανίας, σημειώνει ότι θα συνεχιστεί, αλλά συστήνει να διατηρείτε απόσταση μεταξύ του ιερωμένου και του πιστού σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί για την προστασία από τον κορωνοϊό.

 

Πηγή: ibna.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ