Αθλητικά

«Μεγαλώνει» ο αγώνας δρόμου «Προφήτης Ηλίας 2018»

Την Κυριακή 18 Μαρτίου θα γίνει με ώρα εκκίνησης στις 10.30 για δεύτερη συνεχή χρονιά ο αγώνας ορεινού δρόμου για όλους «Προφήτης Ηλίας 2018» μετά από την επιτυχία του το 2017 και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των αθλητών από το νησί μας για παρουσία.

Πρόκειται για μια συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου με έξι σωματεία που είναι τα: Α.Γ.Ε.Σ. Κάμειρος 2009, Α.Ο. Σταματίου, Γ.Α.Σ. Η Υγεία Ρόδου, Α.Σ. Νίκη Ρόδου, Α.Ε.Λ. Ηρακλής & Δ.Ε.Α.Σ. Δάφνη Ρόδου, την υποστήριξη της Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε., του ΕΛΑΦΟΣ Hotel, της Ασφαλιστικής Εταιρείας ERGO, της κοινοπραξίας σχολών οδηγών ΄΄ΡΟΔΙΩΝ ΟΔΗΓΗΣΙΣ’’, της Επιχείρησης  PANE DI CAPO, καθώς και την στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής ,  Σαλάκου και Απολλώνων . Ενεργό ρόλο θα έχουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι των προαναφερόμενων περιοχών συν αυτός της Διμυλιάς/Ελεούσας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανόνες και τις προδιαγραφές του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., της IAAF, και της ITRA, ενώ μπορούν να λάβουν μέρος όχι μόνο αθλητές σε σωματεία, αλλά και ελεύθεροι ασκούμενοι και φυσιολάτρες μιας και οι διαδρομές είναι χαραγμένες σε υπέροχα μονοπάτια με αφετηρία και τερματισμό στο ξενοδοχείο Έλαφος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή καταβάλλοντας ένα αντίτιμο των 5 ευρώ με την παρουσία τους στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, επί της Βύρωνος 1 στο βοηθητικό στάδιο «Διαγόρας» ή και 30 λεπτά πριν το ξεκίνημα του αγώνα επί τόπου στον Προφήτη Ηλία. Μάλιστα το ξενοδοχείο Έλαφος έχει ειδική τιμή για όσους θέλουν να βρεθούν στην περιοχή από το Σάββατο και να διανυκτερεύσουν εκεί με 50 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο.

Την Τρίτη 13 Μαρτίου το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, μέλη της οργανωτικής του επιτροπής παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου κι έτσι δόθηκαν περισσότερα στοιχεία για τη διοργάνωση.

Ο Βασίλης Ζήκας με την ιδιότητα του προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου ανέφερε πως, είναι μια καλή ευκαιρία για όλους να συμμετάσχουν στους αγώνες και ιδίως γονείς με τα παιδιά τους ώστε να το συνδυάσουν με αναψυχή σε μονοπάτια τα οποία και χαράχτηκαν επί Ιταλοκρατίας. Είναι άλλωστε για τον καθένα, είπε συνεχίζοντας, μια ποιοτική διαδικασία η παρουσία στο «Προφήτης Ηλίας 2018» αφού θα υπάρχουν σήμανση, σταθμοί ανεφοδιασμού, γιατροί, διασώστες αλλά και ασφάλιση για όσους λάβουν μέρος. Ευχαρίστησε τους χορηγούς και ιδιαιτέρως τη ΔΕΡΜΑΕ, το ξενοδοχείο Έλαφος, την ERGO Ασφαλιστική, την ΒΑΠ, το Pane di Capo, τις εθελοντικές ομάδες, όπως είναι αυτή της Σαλάκου, του Παναγιώτη Σταυριά και οι Σαμαρείτες, καθώς επίσης τη Euromedica για τη διάθεση του ασθενοφόρου για τον αγώνα., τους κριτές στίβου της Δωδεκανήσου αλλά και όλους τους φίλους, που συνδράμουν στη διοργάνωση.

Το λόγο εν συνεχεία πήρε ο Μιχάλης Παυλούς, μέλος του ΣΕΓΑΣ αλλά και της ΕΑΣ Δωδεκανήσου αναφερόμενος στην περσινή επιτυχία της διοργάνωσης και την προσπάθεια πια να γίνει θεσμός με τη συμμετοχή όσο γίνεται περισσότερων δρομέων και γονέων με τα παιδιά τους. Σημείωσε επίσης πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια των έξι σωματείων όσον αφορά τη συνδιοργάνωση, ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξει και η παρουσία του Στρατού μέσω της 95 ΑΔΤΕ.  Έκλεισε μάλιστα και τόνισε πως ο αγώνας είναι μια καλή ευκαιρία για τον καθένα να ξεφύγει από την καθημερινότητα.

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ Δωδεκανήσου και τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Σάββας Διακονικόλας στάθηκε στο ότι η διοργάνωση φέτος μεγαλώνει κι αποτελεί ουσιαστικά έναν αθλητικοπολιτιστικό θεσμό αφού συμμετέχουν ενεργά οι πολιτιστικοί σύλλογοι από Σάλακο, Απόλλωνα, αλλά και αυτός της Διμυλιάς/Ελεούσας. Επίσης ευχαρίστησε και το «Ροδίων Οδήγησις» για την προσφορά του στη διοργάνωση.  Όσον αφορά τη μεταφορά των δρομέων, ανακοίνωσε πως θα υπάρχουν πούλμαν που θα ξεκινήσουν από την πλατεία δημαρχείου την Κυριακή 8.30 με προορισμό τον Προφήτη Ηλία με επιστροφή μετά το τέλος των αγώνων, περίπου στις 14.00. Για να μπορέσει ο καθένας να επιβιβαστεί θα πρέπει να έχει δηλώσει συμμετοχή, ώστε να ξέρει και η οργανωτική επιτροπή μετά τη ζήτηση, πόσα λεωφορεία θα ναυλώσει. Σχετικώς με τις διαδρομές, σημείωσε πως  ισχύει η κλασική πια περσινή των 2.700μ. αλλά θα υπάρξουν και νέες στα 3.350, 6.700 και τα 10.000μ. για τους πιο… τολμηρούς. Μάλιστα ο νικητής θα συμμετάσχει δωρεάν σε όποιον αγώνισμα του Μαραθωνίου Ρόδου επιθυμεί στις 29 Απριλίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου