Τη HORECA, τη μεγάλη διεθνή έκθεση για την τροφοδοσία και τον εξοπλισμό των Ξενοδοχείων και των μονάδων Μαζικής Εστίασης, που διοργανώνεται κάθε χρόνο και φέρνει σε επαφή τους επαγγελματίες του Τουρισμού με ολόκληρη την προμηθευτική αλυσίδα, επισκέφτηκε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης.

Ο Δημήτρης Γάκης έδωσε συγχαρητήρια στους εκθέτες, επισημαίνοντας τη σημασία της διασύνδεσης των επαγγελματιών του Τουρισμού με την προμηθευτική αγορά καθώς και με την τεχνολογική καινοτομία και τις διαδικτυακές υπηρεσίες. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού τους και την υιοθέτηση νέων καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων και πρακτικών, μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο και τον κορμό της οικονομικής ανάπτυξης της Χώρας, δίνοντας μια νέα προοπτική. Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Γάκης συμμετείχε στην παρουσίαση του καλυμνιακού πρωινού και έδωσε θερμά συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτής της επιτυχίας. Απαντώντας, τέλος, στις ερωτήσεις δημοσιογράφου δήλωσε:

Για την πορεία ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας:

Η ανοδική πορεία της Ελληνικής Οικονομίας δείχνει να σταθεροποιείται και να αποκτά προοπτική. Ο πρωτογενής τομέας αλλά και οι επιχειρήσεις του δευτερογενούς τομέα και των υπηρεσιών φαίνεται να έχουν μια δυναμική που μας δίνει ελπίδες για το μέλλον και δίνουν προοπτική για τη μετάβαση σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης.

Για το «πρωινό της Καλύμνου»:

Παρ’ όλο που τα τουριστικά μεγέθη είναι μεγάλα και αντίστοιχες και οι απαιτήσεις σε ποσότητες προϊόντων, ενώ η παραγωγή του πρωτογενή τομέα είναι περιορισμένη, η ποιότητα και η ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων, εκείνο που τα κάνει μοναδικά και αναντικατάστατα πρέπει να αναδειχθεί. Σήμερα η Κάλυμνος απέδειξε ότι μπορεί να είναι «πρώτη σε όλα». Μαζί με τους ψαράδες και τους σφουγγαράδες της, πλάϊ στον αναρριχητικό τουρισμό της, θέτει σήμερα υποψηφιότητα και για μια πρωτιά και στη γαστρονομία»», κατέληξε ο Δημήτρης Γάκης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ