Ειδήσεις

Διεύθυνση Τουρισμού: Απολογισμός δράσεων 2011- 2013

Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου λειτούργησε επίσημα για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2011. Παρά τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργούν τόσο η έλλειψη οικονομικών πόρων όσο και η υποστελέχωσή της, έχει στα δύο χρόνια της λειτουργίας της να επιδείξει σημαντικό έργο. Αυτό το οφείλει πρώτον στην υπερπροσπάθεια που καταβάλουν όλα τα στελέχη της και δεύτερον στη συνεργασία και την υποστήριξη όλων των φορέων του τουρισμού αλλά και των ιδιωτών, των επιχειρηματιών και των απλών πολιτών. Μοναδικοί πόροι χρηματοδότησης του έργου της είναι τα κονδύλια που προκύπτουν από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στα οποία έχει ενταχθεί ο Δήμος Ρόδου και ένα πολύ μικρό κομμάτι του Προϋπολογισμού του Δήμου που αφορά κυρίως τις εκτυπώσεις των εντύπων που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών των Γραφείων Πληροφοριών.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις της Διεύθυνσης Τουρισμού κατά την περίοδο 2011-2013 ήταν οι εξής:

Α. Οργάνωση Διεύθυνσης Τουρισμού- Οργάνωση και λειτουργία Γραφείων Πληροφοριών
Με δεδομένο ότι η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου λειτούργησε επίσημα για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2011, υπήρχε η ανάγκη για οργάνωση των χώρων και των δράσεών της. Κατά την παρούσα στιγμή λειτουργούν υπό την εποπτεία του Δήμου Ρόδου πέντε Γραφεία Πληροφοριών, ένα στη Νέα Αγορά, ένα στην Παλιά Πόλη, ένα στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου, ένα στο Φαληράκι και ένα στη Λίνδο. Στο Γραφείο της Νέας Αγοράς εργάζονται δύο υπάλληλοι, ο κύριος Κώστας Χατζίκος, Προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης και η κυρία Δέσποινα Αντωναράκη. Στο Γραφείο της Νέας Αγοράς εργάστηκαν τις απογευματινές ώρες δύο συμβασιούχοι υπάλληλοι, η κυρία Ελένη Διακογιάννη και η κυρία Σοφία Καραγιώργου. Στο Γραφείο της Παλιάς Πόλης εργάζονται δύο υπάλληλοι, ο κύριος Βλάσης Φακιόλης και η κυρία Σέβα Τσίμπλη. Στο Γραφείο της Παλιάς Πόλης εργάστηκε τις απογευματινές ώρες μία συμβασιούχος υπάλληλος, η κυρία Αλίκη Παπαδοπούλου. Στο Γραφείο που λειτουργεί στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου εργάστηκε με σύμβαση μία υπάλληλος, η κυρία Γεωργία Μαυρίκου. Στο Γραφείο του Φαληρακίου εργάστηκε μία υπάλληλος, η κυρία Αναστασία Σαββιού. Την ευθύνη της λειτουργίας του Γραφείου Πληροφοριών στη Λίνδο είχε η κυρία Αθηνά Μωραϊτη. Όλοι οι υπάλληλοι έχουν τα απαραίτητα προσόντα για τη στελέχωση των Γραφείων αυτών. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσω ότι η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου εξασφάλισε τη μισθοδοσία των έξι συμβασιούχων ατόμων που χρησιμοποιήθηκαν την καλοκαιρινή περίοδο για την κάλυψη της απογευματινής βάρδιας στα Γραφεία Πληροφοριών του Δήμου Ρόδου και της πρωινής και της απογευματινής βάρδιας στο Γραφείο Πληροφοριών που λειτούργησε υπό την εποπτεία της στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου.

Β. Δημιουργία και παραγωγή έντυπου υλικού
• Δημιουργία Τουριστικού Χάρτη για χρήση του από τα Γραφεία Πληροφοριών του Δήμου Ρόδου
Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των Γραφείων Πληροφοριών (Information Offices) στη Νέα Αγορά και την Παλιά Πόλη για ενημέρωση των χιλιάδων τουριστών που τα επισκέπτονται καθημερινά δημιούργησε έναν νέο λεπτομερή τουριστικό χάρτη της Μεσαιωνικής Πόλης, της πόλης της Ρόδου και του νησιού της Ρόδου.

Ο χάρτης αυτός έχει δεχθεί πολύ καλές κριτικές από τους τουρίστες που τον προμηθεύονται από τα Γραφεία Πληροφοριών του Δήμου Ρόδου.
• Δημιουργία εντύπου με τα θρησκευτικά μνημεία της πόλης της Ρόδου και τις θρησκευτικές διαδρομές στην ύπαιθρο της Ρόδου για χρήση του από τα Γραφεία Πληροφοριών του Δήμου Ρόδου
Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου δημιούργησε επίσης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου ένα νέο έντυπο για τα θρησκευτικά μνημεία της πόλης της Ρόδου και τις θρησκευτικές διαδρομές στην ύπαιθρο της Ρόδου.
• Δημιουργία εντύπου με την ιστορία και τα αξιοθέατα (hot spots) της Ρόδου για χρήση του από τα Γραφεία Πληροφοριών του Δήμου Ρόδου

Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου δημιούργησε ένα έντυπο με την ιστορία και τα αξιοθέατα (hot spots) της Ρόδου. Το πληροφοριακό υλικό που περιλαμβάνεται στο έντυπο είναι προϊόν μελέτης των στελεχών της Διεύθυνσης Τουρισμού οι οποίοι συνεργάστηκαν με την Αρχαιολογική Υπηρεσία της Ρόδου.
• Δημιουργία εντύπων με την τοπική γαστρονομία και τα οινοποιεία, τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και την ιστορία και τη φυσική ομορφιά, τη χλωρίδα και την πανίδα για χρήση τους από τα Γραφεία Πληροφοριών του Δήμου Ρόδου Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου προτίθεται να δημιουργήσει τρία νέα έντυπα: ένα που θα αφορά την τοπική γαστρονομία και τα οινοποιεία των Δημοτικών Ενοτήτων Αταβύρου, Καμείρου και Νότιας Ρόδου, ένα που θα αφορά τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και την ιστορία των Δημοτικών Ενοτήτων Αταβύρου, Καμείρου και Νότιας Ρόδου και ένα που θα αφορά τη φυσική ομορφιά, τη χλωρίδα και την πανίδα των Δημοτικών Ενοτήτων Αταβύρου, Καμείρου και Νότιας Ρόδου. Ήδη ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός και μειοδότης ανακηρύχτηκε η εταιρία Genesis ΕΠΕ και σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει συνεργασία μεταξύ της εταιρίας και της Διεύθυνσης Τουρισμού για την υλοποίηση των ως άνω εντύπων.

Η δράση χρηματοδοτείται από το Επενδυτικό Σχέδιο στο Μέτρο 313Α του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007- 2013 (ΠΑΑ) του Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
• Δημιουργία και παραγωγή εντύπων για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού
• Δημιουργία τουριστικού διπλώματος για τους repeaters

Γ. Δημιουργία Τουριστικού Οδηγού στο site www.rhodes.gr του Δήμου Ρόδου
Η Διεύθυνση Τουρισμού σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών δημιούργησαν μία θεματική ενότητα με τίτλο «Τουριστικός Οδηγός» για το site www.rhodes.gr του Δήμου Ρόδου στοχεύοντας στην παροχή αξιόπιστων χρηστικών πληροφοριών στους επισκέπτες της Ρόδου, στους απασχολούμενους στον τουρισμό αλλά και στους μόνιμους κατοίκους του νησιού σε τομείς όπως: Χάρτες, Γενικές Πληροφορίες, Χρήσιμα Τηλέφωνα, Διαμονή, Μεταφορές- Συγκοινωνίες, Τουριστικές Αρχές, Αξιοθέατα, Περιπατητικές Διαδρομές, Παραλίες, Θρησκευτικά Μνημεία, Πολιτικοί Γάμοι, Τοπικά Προϊόντα, Γαστρονομία, Πολιτιστικές Εκδηλώσεις- Πανηγύρια, Προξενεία, Οικογενειακές διακοπές, Μαρίνα της Ρόδου, Αθλητικός Τουρισμός, Αθλήματα Θαλάσσης, Α.Μ.Ε.Α., Γραφεία Πληροφοριών, Εκδήλωση μνήμης για τη Νορβηγία και Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.
Ο Οδηγός διατίθεται στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα ενώ γίνονται ενέργειες ώστε να μεταφραστεί και σε άλλες ξένες γλώσσες.

Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στον Τουριστικό Οδηγό είναι ευγενική χορηγία του φωτογράφου κυρίου Εμμανουήλ Φιλίππου ο οποίος άλλωστε διέθεσε φωτογραφίες και για τα έντυπα που δημιούργησε η Διεύθυνση Τουρισμού.

Δ. Καθιέρωση Προγράμματος Επιβράβευσης Επαναλαμβανόμενων Επισκεπτών (Repeaters)
Η Διεύθυνση Τουρισμού έχει καθιερώσει ένα Πρόγραμμα Επιβράβευσης Επαναλαμβανόμενων Επισκεπτών (Repeaters) της Ρόδου απονέμοντας επαίνους σε τουρίστες που επισκέπτονται τη Ρόδο επαναλαμβανόμενα (από δέκα φορές και πάνω). Οι επισκέπτες που παραλαμβάνουν την τιμητική διάκριση δηλώνουν ιδιαίτερα συγκινημένοι και χαρούμενοι και διαβεβαιώνουν ότι θα επισκέπτονται τη Ρόδο και για τα επόμενα χρόνια.
Μέχρι σήμερα έχουν τιμηθεί με το συγκεκριμένο έπαινο εκατό ενενήντα πέντε επαναλαμβανόμενοι τουρίστες από διαφορετικές χώρες. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μία επιτυχημένη προωθητική ενέργεια, καθώς οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές και διαφημιστές του νησιού μας στη χώρα τους.
Η Διεύθυνση Τουρισμού τηρεί αρχείο με όλους τους επαναλαμβανόμενους τουρίστες οι οποίοι έχουν τιμηθεί με το συγκεκριμένο έπαινο.

Ε. Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα
• Διαχείριση του κοινοτικού χρηματοδοτικού προγράμματος Leonardo για τον κοινωνικό τουρισμό με τίτλο «SoTo, Socializing Tourism, Integrated training course for Social Tourism» στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ρόδου
Socializing Tourism, Integrated training course for Social Tourism» στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Ρόδου
Το Νοέμβριο του 2012 ανατέθηκε στη Διεύθυνση Τουρισμού η διαχείριση του κοινοτικού χρηματοδοτικού προγράμματος Leonardo για τον κοινωνικό τουρισμό με τίτλο «SoTo, Socializing Tourism, Integrated training course for Social Tourism». Το πρόγραμμα έχει ως αντικείμενο τη δημιουργία ενός μοντέλου για την ολοκληρωμένη κατάρτιση των φορέων του κοινωνικού τουρισμού, το οποίο στη συνέχεια θα διοχετευθεί σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και σε φορείς εκπαίδευσης που παρέχουν γνώσεις σχετικά με τον κοινωνικό τουρισμό. Η διάρκεια του προγράμματος αυτού είναι 24 μήνες.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν έξι χώρες εταίροι: η Ελλάδα (Δήμος Ρόδου- Ρόδος, ΚΕΚ Z Invest- Αθήνα), η Ιταλία (Cefal- Consorzio Europeo per Formazione e Addestramento Lavoratori- Bologna, Italy και Fare Comunita), η Ισπανία (Asociacion Observatorio de Economia Solidaria- Barcelona, Spain), η Μάλτα (Πανεπιστήμιο της Μάλτας- Msida, Malta), η Πολωνία (DOT Lower Silesia Dolnoslaska Organizacja Turystyczna- Wroclaw, Poland) και η Ρουμανία (Fundatia Pestalozzi- Bucarest, Romania).

• Διαχείριση της συμμετοχής του Δήμου Ρόδου στο πιλοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο: Ευρωπαϊκό Σύστημα Δεικτών Τουρισμού (ETIS- Environment Tourism Indicator System)
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα Ευρωπαϊκό Σύστημα Δεικτών Τουρισμού (ETIS- Environment Tourism Indicator System) για την αειφόρο διαχείριση των τουριστικών προορισμών με σκοπό την παρακολούθηση, τη διαχείριση, τη μέτρηση και τη βελτίωση της βιωσιμότητάς τους. Τα αποτελέσματα του προγράμματος θα χρησιμοποιηθούν για τη διαμόρφωση της τουριστικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δήμος Ρόδου, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους φορείς που έχουν επιλεγεί για να πλαισιώσουν την πρώτη πιλοτική φάση του προγράμματος που ξεκίνησε επίσημα την 15η Ιουλίου 2013. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο πιλοτικές φάσεις, την 1η Δεκεμβρίου 2013 και την 1η Φεβρουαρίου 2015. Η αξιολόγηση του συστήματος θα γίνεται από μία άτυπη ομάδα ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων.
Τη διαχείριση της συμμετοχής του Δήμου Ρόδου στο πρόγραμμα έχει αναλάβει η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου η οποία έχει ήδη αποστείλει στους υπεύθυνους του προγράμματος το υλικό που της ζητήθηκε.

• Διαχείριση Επενδυτικού Σχεδίου στο Μέτρο 313Α του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007- 2013 (ΠΑΑ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Στο πλαίσιο της ένταξης του Δήμου Ρόδου στο Επενδυτικό Σχέδιο στο Μέτρο 313Α του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Διεύθυνση Τουρισμού βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης τριών εντύπων, ενός που θα αφορά την τοπική γαστρονομία και τα οινοποιεία των Δημοτικών Ενοτήτων Αταβύρου, Καμείρου και Νότιας Ρόδου, ενός που θα αφορά τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους και την ιστορία των Δημοτικών Ενοτήτων Αταβύρου, Καμείρου και Νότιας Ρόδου και ενός που θα αφορά τη φυσική ομορφιά, τη χλωρίδα και την πανίδα των Δημοτικών Ενοτήτων Αταβύρου, Καμείρου και Νότιας Ρόδου. Τα έντυπα αυτά θα χρησιμοποιηθούν από τα Γραφεία Πληροφοριών του Δήμου Ρόδου.

ΣΤ. Συμμετοχή υπαλλήλων της Διεύθυνσης Τουρισμού σε εκθέσεις τουρισμού στο εξωτερικό
Η Διεύθυνση Τουρισμού συμμετέχει σε εκθέσεις τουρισμού στο εξωτερικό υποστηρίζοντας με το ανθρώπινο δυναμικό της τα περίπτερα της Ρόδου.
Ζ. Δράσεις
• Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού
Το 1980 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού καθιέρωσε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού την 27η Σεπτεμβρίου κάθε έτους με στόχο την προώθηση του τουρισμού σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο πλαίσιο της ημέρας αυτής, η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Ρόδου διοργανώνει κάθε χρόνο σειρά πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων οι οποίες έχουν πολύ μεγάλη απήχηση από τους τουρίστες και τους ντόπιους κατοίκους.

• Συμμετοχή της Διεύθυνσης Τουρισμού στη διοργάνωση του γάμου των νικητών του διαγωνισμού «Ζήσε το Γάμο των Ονείρων σου στη Ρόδο» από τον ΠΡΟ.ΤΟΥΡ.
Στο πλαίσιο της προωθητικής καμπάνιας ανάδειξης της Ρόδου ως δημοφιλέστερου γαμήλιου τουριστικού προορισμού, ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟ.ΤΟΥΡ.) διοργάνωσε την περίοδο Νοέμβριος 2011- Φεβρουάριος 2012 διαγωνισμό με θέμα: «Ζήσε το Γάμο των Ονείρων σου στη Ρόδο», στον οποίο συμμετείχαν νεαρά ζευγάρια από το Ηνωμένο Βασίλειο που επρόκειτο να παντρευτούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στη διοργάνωση της γαμήλιας τελετής συμμετείχε και η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου.

• Διδυμοποίηση Ρόδου- Πίζας: Ενδεικτικές προτάσεις για τον τομέα του Τουρισμού
Στο πλαίσιο της διδυμοποίησης των Δήμων Πίζας και Ρόδου η οποία αποτέλεσε το επισφράγισμα των στενών δεσμών φιλίας μεταξύ των δύο πόλεων, η Διεύθυνση Τουρισμού παρουσίασε προτάσεις σχετικά με δράσεις που θα μπορούσαν οι δύο Δήμοι από κοινού να αναλάβουν στον τομέα του Τουρισμού.

• Εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του μακελειού της Νορβηγίας της 22ας Ιουλίου 2011
Την Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και το Προξενείο της Νορβηγίας στη Ρόδο εκδήλωση μνήμης για τα θύματα του μακελειού της Νορβηγίας της 22ας Ιουλίου 2011.
Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος τουριστών και ντόπιων κατοίκων και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη διαδικασία καταγραφής των συλλυπητηρίων μηνυμάτων σε μία τεράστια χάρτινη καρδιά που στήθηκε μπροστά από το Δημαρχείο και η οποία εστάλη μαζί με μία συλλυπητήρια επιστολή και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση στο Δήμαρχο του Όσλο.

• Διοργάνωση της τρίτης συνάντησης εργασίας των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Lifelong Learning Leonardo So.To. για τον κοινωνικό τουρισμό
Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στις 09:00, η Διεύθυνση Τουρισμού διοργάνωσε και πραγματοποίησε την τρίτη συνάντηση εργασίας των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Lifelong Learning Leonardo So.To. για τον κοινωνικό τουρισμό.

• Διοργάνωση ημερίδας με τίτλο: «SoTo: Κοινωνικός Τουρισμός: Σημερινά δεδομένα, προοπτικές ανάπτυξης και καλές πρακτικές» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Leonardo SoTo Socializing Tourism»
Στο πλαίσιο του κοινοτικού χρηματοδοτικού προγράμματος Leonardo για τον κοινωνικό τουρισμό με τίτλο «SoTo, Socializing Tourism, Integrated training course for Social Tourism», ο Δήμος Ρόδου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 στο ξενοδοχείο Mediterranean ημερίδα με τίτλο: «SoTo: Κοινωνικός Τουρισμός: Σημερινά δεδομένα, προοπτικές ανάπτυξης και καλές πρακτικές».
Την ημερίδα παρακολούθησαν εκτός από τους ξένους εταίρους του Δήμου Ρόδου, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δευτέρου βαθμού, τοπικοί κοινωνικοί φορείς, τοπικοί φορείς του τουρισμού, εκπρόσωποι των τοπικών Μ.Μ.Ε., εκπαιδευτικοί φορείς ενηλίκων, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ατόμων με αναπηρίες Επαρχίας Ρόδου και μέλη της ροδιακής κοινωνίας.
Η όλη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Προγραμματισμού και Οργάνωσης του Δήμου Ρόδου και το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Ρόδου.

• Άλλες εκδηλώσεις
Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου διοργάνωσε ή συμμετείχε και πολλές άλλες εκδηλώσεις.
Η Συνεργασίες
Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου συνεργάζεται στενά με τους φορείς του τουρισμού και τις τοπικές Αρχές, με επιχειρηματίες και πολίτες της περιοχής, με τους πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού και με άλλους φορείς προκειμένου για την υλοποίηση δράσεων που σκοπό έχουν την προώθηση και προβολή του τοπικού τουριστικού προϊόντος του νησιού.
Συνεργάζεται επίσης στενά με την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, η οποία παρέχει όποτε της ζητείται την έμπρακτη υποστήριξή της στη Διεύθυνση Τουρισμού.
Συνεργάζεται στενά με τον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟ.ΤΟΥΡ.) προκειμένου για την υλοποίηση δράσεων που αφορούν την προώθηση και προβολή του τοπικού τουριστικού προϊόντος.

Συνεργάζεται επίσης με τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Rhodes International Culture & Heritage Society (Riches) για την υλοποίηση του προγράμματος «Ανοικτές Πόρτες» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.
Θ. Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Ρόδου
Η Διεύθυνση Τουρισμού διοργανώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα συσκέψεις της Επιτροπής Τουρισμού στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι όλων των φορέων του τουρισμού της Ρόδου.
Ευχαριστίες
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς και να συγχαρώ τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου γιατί καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια και πολλές φορές υπερβαίνουν εαυτόν δεδομένων μάλιστα των οικονομικών δεδομένων του Δήμου Ρόδου: τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού κυρία Βεατρίκη Σέρβου, την Προϊσταμένη του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Τουρισμού κυρία Νατάσα Βενετοκλή, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης κύριο Κώστα Χατζίκο, την κυρία Δέσποινα Αντωναράκη, την κυρία Σέβα Τσίμπλη και τον κύριο Βλάση Φακιόλη.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά τις συμβασιούχους υπαλλήλους κυρίες Ελένη Διακογιάννη, Σοφία Καραγιώργου και Αλίκη Παπαδοπούλου που υποστήριξαν με επιτυχία τη λειτουργία των Γραφείων Πληροφοριών τις απογευματινές ώρες κατά την καλοκαιρινή περίοδο, την κυρία Γεωργία Μαυρίκου, συμβασιούχο υπάλληλο, που εργάστηκε σκληρά εξυπηρετώντας τους χιλιάδες επιβάτες κρουαζιέρας που καθημερινά αποβιβάζονταν στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου, την κυρία Αναστασία Σαββιού που είχε την ευθύνη της λειτουργίας του Γραφείου Πληροφοριών στο Φαληράκι και την κυρία Αθηνά Μωραϊτη που είχε την ευθύνη της λειτουργίας του Γραφείου Πληροφοριών στη Λίνδο.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τη συνάδελφό μου, Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κυρία Ελευθερία Φτακλάκη για τη συμπαράσταση, την υποστήριξη και την συνεργασία της, τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τα στελέχη του Τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τουρισμού Δωδεκανήσου ΠΥΤ- Ε.Ο.Τ. κύριο Αγαπητό Ξάνθη για την αγαστή και αρμονική συνεργασία που είχαν και έχουν με τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, τα μέλη της Επιτροπής Τουρισμού για τη συμμετοχή τους και τις ενδιαφέρουσες προτάσεις τους, τους θεματικούς Αντιδημάρχους, τους Αντιδημάρχους και τους Προέδρους των Δημοτικών Ενοτήτων της Ρόδου, τους Προέδρους των Τοπικών Συμβουλίων, το Μητροπολίτη Ρόδου Κύριλλο, τις Αστυνομικές και τις Λιμενικές Αρχές, την Αερολιμενάρχη Ρόδου, τους φορείς του Τουρισμού και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του νησιού για την άψογη συνεργασία τους.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κύριο Αντώνη Καμπουράκη για την υποστήριξή του, το Διευθυντή του ΠΡΟ.ΤΟΥΡ. κύριο Μπάμπη Παλογιαννίδη για τη συνεργασία του καθώς επίσης και την Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κυρία Άντα Καραγιάννη για την αμέριστη συμπαράστασή της στο έργο της Διεύθυνσης Τουρισμού.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φωτογράφους κύριο Εμμανουήλ Φιλίππου και κυρία Ιωάννα Χατζηδιάκου για το φωτογραφικό υλικό που παραχώρησαν δωρεάν στη Διεύθυνση Τουρισμού και τη Μελισσοκομική Δωδεκανήσου που είναι μόνιμος αρωγός στο έργο της Διεύθυνσης.

Επίσης όλους τους ιδιώτες, τους επιχειρηματίες και τους πολίτες του νησιού μας που προσφέρουν αμέριστα την υλική και άυλη συμπαράσταση και υποστήριξή τους όποτε τους ζητείται.
Ιδιαίτερα τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους και τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, γιατί έδωσαν και δίνουν την ευκαιρία στη Διεύθυνση Τουρισμού να προβάλει και να κάνει γνωστό το έργο της στο ευρύ κοινό.

Με εκτίμηση,
Μανώλης Καμπουρόπουλος
Αντιδήμαρχος Τουρισμού

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου