Ειδήσεις

Επεστράφη η δικογραφία για το φορτηγό πλοίο «Nour M.»

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου απείχε από την έκδοση απόφασης για την τύχη του πλοιάρχου και της εκπροσώπου της τουρκικής εταιρείας “TSS SILAH VE SAUMNA SANAYI DIS TICARET LIMITED SIRKETI”, ιδιοκτήτριας του φορτηγού πλοίου “Nour M”.
Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί επέστρεψε συγκεκριμένα στην Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρία Σοφία Βαϊτση, που είχε εισηγηθεί την απόρριψη των προσφυγών για την ακύρωση των διατάξεων της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου, δυνάμει των οποίων οι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου τους από τη χώρα και της εμφάνισής τους 3 φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.
Η Εισαγγελέας, είχε κινήσει μάλιστα τη διαδικασία της έκδοσης εντάλματος σύλληψης της πρώτης κατηγορούμενης H. S. K., υπηκόου Βουλγαρίας, επειδή δεν κατέβαλε εγκαίρως τη χρηματική εγγύηση, που της επιβλήθηκε.

Ο συνήγορος υπεράσπισής της κ. Ακης Δημητριάδης έσπευσε να υποβάλει αίτηση για τη μείωση του ύψους της χρηματικής εγγύησης με αποτέλεσμα να μην κινηθεί η έκδοση εντάλματος.
Η κ. Εισαγγελέας είχε προτείνει την απόρριψη του αιτήματος και για τον πρόσθετο λόγο ότι δεν είχε βρεθεί πληρεξούσιο στον δικηγόρο, που πάντως υπήρχε στη δικογραφία με αποτέλεσμα να ζητηθεί η επανυποβολή προτάσεως της ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου