Τοπικές Ειδήσεις

Ν. Σαντορινιός: Να μπει άμεσα τέλος στην απαξίωση των ΕΛΤΑ-Συνάντηση με εργαζομένους

Κατάθεση Αναφοράς

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ Νεκτάριος Σαντορινιός, με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων των ΕΛΤΑ Δωδεκανήσου, την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Στην συνάντηση συζητηθήκαν τα προβλήματα που ανακύπτουν στον τρόπο λειτουργίας των ΕΛΤΑ αλλά και στο μοντέλο διανομής, μετά από την σχεδιαζόμενη συρρίκνωση των ταχυδρομικών υπηρεσιών. Ενδεικτικά, όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι του κλάδου, από τα 670 ταχυδρομικά καταστήματα που λειτουργούν σήμερα ανά την Ελλάδα, προβλέπεται να συνεχίσουν την λειτουργία τους μόνο τα 200.

Ειδικά για την περιοχή μας, στην πόλη της Ρόδου και στα περίχωρα, μέχρι τέλος του 2020, οι ταχυδρομικοί διανομείς ήταν 13 άτομα. Από 1/01/21 όμως, και σύμφωνα με το σχέδιο «εξυγίανσης» του Οργανισμού, η δύναμη μειώθηκε στο μισό, και μόλις 6 διανομείς καλούνται να καλύψουν μια περιοχή με 50.000 κατοίκους.

Είναι φανερό, υποστήριξε ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ότι ειδικά στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές, με την αναγκαστική τροποποίηση των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης της αλληλογραφίας, προβλέπεται αύξηση ανεπίδοτων λογαριασμών κοινωνικής ωφέλειας και αλληλογραφίας, με άμεσο αντίκτυπο στους κατοίκους.

Οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι στο πλαίσιο ενημέρωσης όλων των φορέων του νησιού, ζήτησαν την συνδρομή του Βουλευτή στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την μη απαξίωση των ΕΛΤΑ. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, εκφράζοντας έμπρακτα την στήριξή του, προέβη άμεσα σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, με την κατάθεση αναφοράς, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους τα ταχυδρομικά καταστήματα του Νομού, και με το απαραίτητο προσωπικό.

Σε μια νησιωτική περιοχή, τόσο μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα, αποτελεί πρωταρχικό μέλημα η στήριξη αλλά και η ενίσχυση των δημοσίων υπηρεσιών και όχι η απαξίωσή τους, τόνισε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου