Τοπικές Ειδήσεις

61 συνομιλίες, φώτο και μηνύματα στα τούρκικα στα κινητά των κατασκόπων!

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου έχει επιστραφεί η δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος των κατηγορούμενων για υποστήριξη πολεμικής δύναμης του εχθρού από κοινού κατ’ εξακολούθηση, για παραβίαση μυστικών πολιτείας από κοινού κατ’ εξακολούθηση και για κατασκοπεία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με ενιαίο σκοπό, χρήση για διαβίβαση του κρατικού απορρήτου σε άλλον με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους, προκειμένου να υποβληθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου πρόταση επί της αιτήσεως του 35χρονου γραμματέα του Τουρκικού Προξενείου στη Ρόδο, για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική» ο 52χρονος συγκατηγορούμενός του, πρώην μάγειρας του πλοίου «Ε/Γ – Ο/Γ ΣΤΑΥΡΟΣ», δεν θα προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο. Ο συνήγορός του κ. Στέλιος Αλεξανδρής προτίθεται να υποβάλει αίτημα στην τακτική Ανακρίτρια Ρόδου.

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατική», η δικογραφία που έχει σχηματιστεί έχει «εμπλουτιστεί» με νέα εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία μετά από επεξεργασία των δύο smartphone κινητών των δύο κατηγορούμενων.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής», το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών κατόρθωσε να ανακτήσει από τα δύο κινητά που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι ακόμη και σβησμένα αρχεία κι άλλα που ευρίσκοντο σε φυσική μορφή αλλά και διαγραμμένα σε cloud όγκου δεκάδων Gigabytes.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η πλήρης έκθεση των ανακτηθέντων από τα δύο κινητά τηλέφωνα δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί αρμοδίως καθώς απαιτείται usb stick χωρητικότητας τουλάχιστον 32 GB! Πρόκειται για αρχεία ήχου, εικόνας, βίντεο αλλά και μηνυμάτων!
H διακεκριμένη υπηρεσία της ΕΛΑΣ διαβίβασε ωστόσο στις αρχές με κατεπείγοντα χαρακτήρα μια πρώτη έκθεση επισκόπησης των συγκεκριμένων στοιχείων στην οποία αναφέρεται μόνο δειγματοληπτικά σε ορισμένα από τα όσα συγκέντρωσε.
Οι πληροφορίες της «δημοκρατικής» αναφέρουν ειδικότερα ότι παρά τους ισχυρισμούς που ανέπτυξαν απολογούμενοι οι δύο κατηγορούμενοι για τις μεταξύ τους συνομιλίες οι επιτελείς της Δ.Ε.Ε. διαπίστωσαν ότι στο διάστημα που έδρασαν από κοινού είχαν πραγματοποιήσει 61 κλήσεις μεταξύ τους!
Επιπλέον βρέθηκαν φωτογραφίες τις οποίες αντήλλαξαν στο κινητό του γραμματέα του προξενείου αλλά και μια σειρά από μηνύματα μέσω το what’s up στα Τούρκικα.
Θυμίζουμε ότι προχθές υπέβαλε αίτημα ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου να του χορηγηθούν ό,τι στοιχεία έχουν προκύψει από τον έλεγχο των κατασχεθέντων ηλεκτρονικών συσκευών που ελέγχθηκαν μέχρι τώρα από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών από την 21η Δεκεμβρίου 2020 και εντεύθεν, ο 35χρονος γραμματέας του Τουρκικού Προξενείου.
Εχει ολοκληρωθεί επίσης ο έλεγχος 4 κινητών τηλεφώνων του 35χρονου γραμματέα του Τουρκικού προξενείου εκ των οποίων το ένα φέρεται να ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο κι ενός κινητού τηλεφώνου του 52χρονου.
Πρόκειται για κινητά παλαιάς τεχνολογίας που ήταν απενεργοποιημένα για μεγάλο διάστημα και κατασχέθηκαν για παν ενδεχόμενο.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τα συγκεκριμένα κατασχεθέντα δεν προέκυψε κάτι το αξιόλογο.
Θυμίζουμε ότι στην οικία του 35χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένα usb, μια φωτογραφική μηχανή και 4 laptop ενώ από τον 52χρονο έχουν κατασχεθεί δύο κινητά τηλέφωνα.

Εχει ήδη κινηθεί η διαδικασία για την άρση του απορρήτου του περιεχομένου των ψηφιακών πειστηρίων καθώς και άρση του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας των κατασχεθέντων κινητών τηλεφώνων.
Έλεγχοι πραγματοποιούνται επίσης με άρση του ψηφιακού περιεχομένου των ψηφιακών πειστηρίων σε cloud servers.
Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα διενεργήσουν ταυτόχρονα έρευνες σε όλους τους λογαριασμούς των social media που χρησιμοποιούν αμφότεροι όσο και σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εφαρμογές τηλεπικοινωνιών, όπως viber, what’s up κλπ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου