ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η απόρρητη έκθεση στα χέρια Θεοδωρικάκου – Κατέληξαν σε πρόσωπα

news room 3 λεπτά ανάγνωση
Καραϊβάζ

Ο φάκελος της δολο­φο­νίας παρα­μέ­νει ανοι­χτός, αφού, όπως ανα­φέ­ρουν οι σχε­τι­κές πλη­ρο­φο­ρίες, ναι μεν οι αστυ­νο­μι­κοί έχουν κατα­λή­ξει σε συγκε­κρι­μένα πρόσωπα, δεν έχουν όμως ακόμη στα χέρια τους το σύνολο των στοι­χείων που απαι­τού­νται προ­κει­μέ­νου να υπο­βά­λουν στην Εισαγ­γε­λία δικο­γρα­φία

Σημα­ντι­κές φαί­νε­ται πως είναι οι εξε­λί­ξεις στην υπόθεση της δολο­φο­νίας του δημο­σιο­γρά­φου Γιώργου Καραϊ­βάζ, με τις Αρχές να βρί­σκο­νται κοντά στον εντολέα του συμ­βο­λαίου θανάτου κατά του αστυ­νο­μι­κού ρεπόρ­τερ, που ερευ­νούσε την Greek Mafia, αλλά και των εκτε­λε­στών του έξω από το σπίτι του στον Αλιμο.

Οπως ανα­φέ­ρει η Realnews, συγκλί­νου­σες πλη­ρο­φο­ρίες από αστυ­νο­μι­κές πηγές ανα­φέ­ρουν πως, μετά από πολύ­μη­νες έρευνες στο σκοτάδι και χωρίς κανένα ουσια­στικό στοι­χείο, ξαφνικά προ­έ­κυψε ένα δεδο­μένο που έδωσε κατεύ­θυνση στους αξιω­μα­τι­κούς του Τμή­μα­τος Ανθρω­πο­κτο­νιών, οι οποίοι πλέον έχουν στρέψει το ενδια­φέ­ρον τους σε συγκε­κρι­μένα πρόσωπα.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές ενη­μέ­ρω­σης ανα­φέ­ρουν πως πρό­σφατα παρα­δό­θηκε στον υπουργό Προ­στα­σίας του Πολίτη, Τάκη Θεο­δω­ρι­κάκο, μια άκρως απόρ­ρητη αναφορά σχετικά με όλες τις εξε­λί­ξεις των ερευνών για τη δολο­φο­νία του Γιώργου Καραϊ­βάζ, κάτι που ζήτησε ο ίδιος, αφού η ανοιχτή αυτή υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέ­λε­σης δημο­σιο­γρά­φου έξω από το σπίτι του δεν απο­τε­λεί απλά «αστυ­νο­μική υπόθεση», αλλά και μείζον ζήτημα που αφορά όλη την κοι­νω­νία και την ελευ­θε­ρία του Τύπου.

Ο φάκελος της δολο­φο­νίας παρα­μέ­νει ανοι­χτός, αφού, όπως ανα­φέ­ρουν οι σχε­τι­κές πλη­ρο­φο­ρίες, ναι μεν οι αστυ­νο­μι­κοί έχουν κατα­λή­ξει σε συγκε­κρι­μένα πρόσωπα, δεν έχουν όμως ακόμη στα χέρια τους το σύνολο των στοι­χείων που απαι­τού­νται προ­κει­μέ­νου να υπο­βά­λουν στην Εισαγ­γε­λία δικο­γρα­φία, από την οποία θα προ­κύ­ψουν αυτό­ματα και εντάλ­ματα σύλ­λη­ψης. Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάξει άμεσα.

Βρήκαν καρέ από τους δολο­φό­νους

Αμέσως μετά τη δολο­φο­νία του Καραϊ­βάζ έξω από το σπίτι του στον Αλιμο στις 9 Απρι­λίου 2021, η ομάδα του Τμή­μα­τος Ανθρω­πο­κτο­νιών που ανέλαβε την υπόθεση κατόρ­θωσε να βρει οπτικό υλικό από κάμερες ασφα­λείας οικιών, κατα­στη­μά­των, αλλά και δια­χεί­ρι­σης της κυκλο­φο­ρίας, στο οποίο είχαν κατα­γρα­φεί οι δύο δολο­φό­νοι του.

Οι δύο μεγα­λό­σω­μοι άνδρες κινή­θη­καν με ένα σκούτερ και είχαν καλυμ­μένα τα χαρα­κτη­ρι­στικά τους, με κράνος ο οδηγός και κου­κούλα ο συνο­δη­γός. Από το σύνολο του οπτικού υλικού, που συνε­λέγη από κάμερες σε μια τερά­στια ακτίνα γύρω από το σημείο της επί­θε­σης, οι αστυ­νο­μι­κοί κατόρ­θω­σαν να εντο­πί­σουν τους δράστες σε ένα μικρό κομμάτι της δια­δρο­μής τους μέχρι το σημείο της δολο­φο­νίας και στη συνέ­χεια στη δια­δρομή τους μετά την επίθεση, μέχρι που μπήκαν στη λεωφόρο Ποσει­δώ­νος.

Μετά χάνο­νται τα ίχνη τους και δεν βρέθηκε ποτέ το παρα­μι­κρό στοι­χείο για το προς τα πού κινή­θη­καν ή για το σημείο όπου εγκα­τέ­λει­ψαν το σκούτερ που χρη­σι­μο­ποί­η­σαν.

Το στοι­χείο από παράλ­ληλη έρευνα που ανα­θέρ­μανε τις έρευνες

Για πολλούς μήνες, η έρευνα για την ανα­κά­λυψη στοι­χείων και ιχνών που θα οδη­γού­σαν από το σημείο της δολο­φο­νι­κής ενέδρας στον Αλιμο στους δύο δράστες είχε βαλ­τώ­σει. Μέχρι που τελικά, σύμφωνα με την εφη­με­ρίδα, στα χέρια των αστυ­νο­μι­κών έπεσε ένα σοβα­ρό­τατο δεδο­μένο, από μια παράλ­ληλη έρευνα. Η έρευνα αυτή βασί­στηκε στην πεποί­θηση των ανα­λυ­τών της Ασφά­λειας πως στη δολο­φο­νία του Γιώργου Καραϊ­βάζ συμ­με­τεί­χαν δύο ομάδες.

Η μία από τις ομάδες αφορά το δίδυμο των αδί­στα­κτων εκτε­λε­στών. Η άλλη αφορά αυτήν που παρα­κο­λού­θησε το θύμα από τη στιγμή που έφυγε από τον τηλε­ο­πτικό σταθμό Star στην Κηφισιά, ακο­λού­θησε τον δημο­σιο­γράφο σε όλη την πορεία του και ταυ­τό­χρονα ενη­μέ­ρωσε τους εκτε­λε­στές για το πότε θα έμπαινε στην τελική ευθεία για το σπίτι του.

Ετσι, οι αστυ­νο­μι­κοί επα­νε­ξέ­τα­σαν όλο το οπτικό υλικό που είχαν στη διάθεσή τους, έχοντας ως στόχο να βρουν έστω και το παρα­μι­κρό σημάδι που θα υπο­δεί­κνυε πως κάποιοι από όσους ήταν κατα­γε­γραμ­μέ­νοι μπορεί να παρα­κο­λου­θού­σαν τον Γιώργο Καραϊ­βάζ. Σε αυτόν τον κύκλο της έρευνας, ανα­κά­λυ­ψαν ένα πρόσωπο που κινείτο στην περιοχή και που είχε εμπλα­κεί στο παρελ­θόν σε υπο­θέ­σεις συμ­μο­ριών εκβια­στών, της λεγό­με­νης Greek Mafia.

Αυτό ήταν και η εκκί­νηση εκτε­τα­μέ­νης ανά­λυ­σης δεδο­μέ­νων από τηλε­φω­νι­κές επαφές, στίγ­ματα παρου­σίας προ­σώ­πων σε συγκε­κρι­μένα μέρη βάσει των κινητών τηλε­φώ­νων τους, φυσικές παρα­κο­λου­θή­σεις προ­σώ­πων, αλλά και συλλογή πλη­ρο­φο­ριών για συγκε­κρι­μένα πλέον άτομα, που τελικά οδήγησε στο να φωτι­στούν τα πρόσωπα των μελών της ομάδας που δολο­φό­νησε εν ψυχρώ τον Γιώργο Καραϊ­βάζ, αλλά και του εντολέα τους.

Πηγή in.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.