Ειδήσεις

Προϋπολογισμός 2021 – Σταϊκούρας: Το υπουργείο Υγείας θα έχει όσα χρήματα χρειαστεί για την πανδημία

 

Τη δέσμευση  ότι το Υπουργείο Υγείας θα λάβει όσα χρήματα χρειαστεί στη μάχη του κατά της πανδημίας του κορωνοϊού και για το 2021,  έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας πως ήδη έχει ενισχυθεί με 786 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ από το αποθεματικό εκτός προϋπολογισμού μέσω εκταμιεύσεων κονδυλίων που γίνονται κάθε εβδομάδα.

Κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και απαντώντας στην αντιπολίτευση, ο κ. Σταϊκούρας επικαλέστηκε τα επικαιροποιημένα στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα οποία όπως είπε καταγράφουν ότι η Ελλάδα βελτίωσε κατά έξι θέσεις τη θέση της στις δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Απαντώντας στο σύνολο των επικρίσεων της αντιπολίτευσης και δη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Υπουργός Οικονομικών,  κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής σειρά στοιχείων, προκειμένου όπως επισήμανε να μην ακούγονται αερολογίες  και να επιβεβαιώσει ότι η οικονομική εικόνα της Ελλάδας είναι πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Απαντώντας ειδικά στη μομφή για αναθεώρηση των στοιχείων από το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε: «Είστε εκτός τόπου και χρόνου. Όλοι αναθεωρούν διότι κανένας δεν ξέρει την ένταση και έκταση της υγειονομικής κρίσης. Είναι προφανές ότι άλλαξαν τα στοιχεία γιατί υπήρχε δεύτερο κύμα της πανδημίας. Δεν μπορεί να μιλάει για αποτυχία στις προβλέψεις η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία δεν έπιασε ούτε μία πρόβλεψη για ανάπτυξη κατά τη διακυβέρνησή της».

Απορρίπτοντας και τις αιτιάσεις περί ανεπαρκών μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, έκανε εκτενή αναφορά στο ζήτημα της ανεργίας, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα θα έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη μείωση στην Ευρώπη εν μέσω πανδημίας, ενώ τόνισε ότι θα  είναι στις πρώτες χώρες κάλυψης εισοδήματος χαμηλόμισθων στην Ε.Ε.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου