«Δεν είναι τυχαίο ότι υπογράφονται σήμερα οι συμφωνίες με την Κίνα» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στη χώρα μας.

«Έχει αλλάξει το επενδυτικό και επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα, ενώ δύο γιγάντιες κινεζικές τράπεζες έρχονται στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ασφάλεια

Όσον αφορά την ασφάλεια, υποστήριξε ότι «ως καθηγητή πανεπιστημίου με ενοχλεί πάρα πολύ που σε ένα πανεπιστήμιο της χώρας βρέθηκε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. Τα πανεπιστήμια θα πρέπει να αποδοθούν στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Θα αποκατασταθεί πλήρως η νομιμότητα».

Σχετικά με τα τμήματα σχολών των ΑΕΙ που καταργήθηκαν, ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε ως κατάντια το γεγονός ότι όταν ψηφίστηκαν, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πήγαιναν μέχρι και μια ώρα πριν την ψήφιση και ζητούσαν να φτιαχτεί ένα και στη γειτονιά τους.

Μεταναστευτικό

Για τη διόγκωση του μεταναστευτικού προβλήματος χαρακτήρισε ασύμμετρη την έκρηξη των μεταναστευτικών ροών, που δεν εξαρτάται από εμάς. «Η τουρκική διπλωματία χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό για να αποκομίσει οφέλη σε άλλα θέματα» υποστήριξε, σημειώνοντας ότι προβαίνουμε σε αυστηροποίηση των ελέγχων στα θαλάσσια σύνορα με την επιστράτευση   θερμικών καμερών  και drones.

«Το επιχειρησιακό σχέδιο θα αναπτυχθεί. Καμία περιφέρεια της χώρας δεν θα επιβαρυνθεί δυσανάλογα και όλες θα λάβουν και αντισταθμιστικά οφέλη» επισήμανε.

Το έργο της κυβέρνησης

Για τις επιδόσεις της κυβέρνησης και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν υπάρχει θέμα ανασχηματισμού. «Δεν υπάρχει θέμα βαθμολόγησης των υπουργών, οι οποίοι καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια και παράγουν έργο. Πρέπει να αναλογιστεί κανείς τι έχει γίνει μέσα σε αυτούς τους τέσσερις μήνες. Πράγματα που δεν ήταν αυτονόητα».

Σχετικά με το υπερπλεόνασμα ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι ο δημοσιονομικός χώρος που θα υπάρχει στο τέλος του χρόνου θα αποδοθεί στις πιο ευάλωτες κατηγορίες βάσει στοχευμένων μέτρων.

Προανακριτική

Τέλος, για τη λειτουργία της Προανακριτιικής επιτροπής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, και την άρνηση των Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλου να αποχωρήσουν, επισήμανε ότι οι κανόνες πρέπει να τηρηθούν και θα τηρηθούν, μην αποκλείοντας και παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής με την κλήση του φρούραρχου.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ