Η Κυριακή  18 Νοεμβρίου του 2018 είναι   ημέρα αφιερωμένη  στη μνήμη του Γιώργου Παπαγεωργίου. Ανάμεσα στις δράσεις που  οργανώνει το Κολλέγιο Ρόδου, από τις 11.00πμ μέχρι τη 1.00μμ, οι μαθητές θα ενημερώνουν, προφορικά και μέσω φυλλαδίων,  γονείς και κοινό για το έργο του   Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών    «ΡΟΔΑΥΓΗ».

Υπό την επίβλεψη των μελών του συλλόγου, οι «μικροί  εθελοντές» θα προχωρήσουν σε δειγματοληψίες (από  ενήλικες) για την τράπεζα μυελού των οστών και θα είναι επεύθυνοι σε μικρό Μπαζάρ γλυκών (που θα φτιάξουν οι οικογένειες τους), τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στο Σύλλογο,  για την ενίσχυση παιδιών και των οικογενειών τους, που χρειάζονται στήριξη.

Η ευαισθητοποίηση των παιδιών του Κολλεγίου ως προς τον εθελοντισμό ξεκινάει από τους άξιους εκπαιδευτικούς τους. Η  θέσπιση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της 7ης Νοεμβρίου ως «Ημέρα Αφιερωμένη στον Εθελοντισμό για την Αιμοδοσία και το Μυελό των οστών» λειτουργεί ως αφορμή για επίσημες δράσεις, σαν αυτή.

Η μύηση των μαθητών  στη συγκεκριμένη διαδικασία που αφορά στο Συλλόγου μας, θα πραγματοποιηθεί από μέλη της ΡΟΔΑΥΓΗΣ μερικές μέρες πριν (13/11).

Ο Δωδεκανησιακό Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών που χρήζουν μεταμόσχευσης μυελού των οστών    «ΡΟΔΑΥΓΗ» λοιπόν,  θέλει να ευχαριστήσει το Κολλέγιο Ρόδου για τη διαρκή στήριξη του έργου του.

 

Εκ μέρους του ΔΣ

 

Η ταμίας

Χρύσα Καραγιάννη

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ