Ειδήσεις

Στα αστικά δικαστήρια θα κριθεί το μέλλον γνωστού κέντρου διασκέδασης της Ρόδου

Στα αστικά δικαστήρια θα κριθεί το μέλλον μιας εκ των πιο εντυπωσιακών επενδύσεων στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης στο νησί της Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα ένας κάτοικος Ιαλυσού στράφηκε χθες με αγωγή του ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου κατά ενός κατοίκου Θεσσαλονίκης και δύο κατοίκων Βέροιας, ζητώντας να αναγνωριστεί δικαστικώς προσβολή της προσωπικότητάς του, που επικαλείται ότι του προκάλεσαν οι εναγόμενοι δια πλαστογραφίας και να υποχρεωθούν να τον αποζημιώσουν με το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ για ηθική βλάβη.
Ο ενάγων δραστηριοποιείται στο νησί στον χώρο της εστίασης και παροχής υπηρεσιών καφετέριας και όπως εκθέτει, τον Δεκέμβριο του 2016, επιθυμώντας την αξιοποίηση ενός ακινήτου προς το σκοπό λειτουργίας επιχειρήσεως-πολυχώρου, προέβη στη μίσθωση οικοπέδου εκτάσεως περίπου 16.100 τ.μ., στην Ιξιά έναντι μισθώματος 4.315 ευρώ μηνιαίως.
Για την εξασφάλιση δε της καταβολής των μισθωμάτων του πρώτου έτους, συγγενικό του πρόσωπο, εξέδωσε μία συναλλαγματική ποσού ύψους 50.000 ευρώ, σε διαταγή του πρώτου των εκμισθωτών, ως εγγύηση. Επιπλέον, για την εξασφάλιση της ακριβούς εκπληρώσεως των όρων του ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης, εξέδωσε έτερη συναλλαγματική ποσού ύψους 10.000 σε διαταγή του πρώτου των εκμισθωτών ομοίως ως εγγύηση.
Περαιτέρω, όπως αναφέρει, προς το σκοπό της κατασκευής του καταστήματος, συνήφθη μεταξύ του ίδιου και μιας Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρίας της Θεσσαλονίκης, ιδιωτικό συμφωνητικό ανάθεσης κατασκευαστικού έργου.
Δυνάμει του τελευταίου ιδιωτικού συμφωνητικού, ανατέθηκε στην εταιρεία η εκτέλεση κατασκευαστικών εργασιών στο ακίνητο σύμφωνα με τα σχέδια που παρεδόθησαν στον ίδιο από μηχανικό της Ρόδου.
Ως χρόνος έναρξης εργασιών στον εν λόγω χώρο ορίσθηκε η 5η Δεκεμβρίου 2016 και ως χρόνος περαίωσης αυτών η 30ή Μαρτίου 2017.
Βάσει του ιδιωτικού συμφωνητικού το συνολικό συμφωνηθέν κόστος της κατασκευής ανήρχετο στο ποσό των 344.057,56 ευρώ το οποίο συμφωνήθηκε να καταβληθεί εντός 300 ημερών από την περαίωση των εργασιών και ολοκλήρωση της κατασκευής τόσο σε μετρητά όσο και σε επιταγές. Ο ενάγων διατείνεται ότι του κοινοποιήθηκε την 4η Οκτωβρίου 2017 εξώδικη πρόσκληση των εναγομένων, στην οποία γίνεται λόγος για σύσταση αφανούς εταιρείας μεταξύ του ίδιου κι εκείνων δυνάμει ιδιωτικού συμφωνητικού, το οποίο όπως ισχυρίζεται δεν έχει υπογράψει.
Ισχυρίζεται συγκεκριμένα ότι στο εξώδικο, οι εναγόμενοι ισχυρίζονται ότι διαχειριστής της αφανούς εταιρείας που συστάθηκε είναι ο πρώτος των εναγομένων και ότι σκοπός της εταιρείας αυτής ορίσθηκε η χρηματοδότηση για την κατασκευή, ανακατασκευή και εκμετάλλευση των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που θα κατασκευασθούν στην περιοχή της Ιαλυσού, ότι κεφάλαιο της αφανούς εταιρείας ορίσθηκε στο ποσόν των 886.150 ευρώ, από το οποίο το 50%, θα το εισέφεραν η δευτέρα και ο τρίτος των εναγομένων, διά της κατασκευής, μέσω της κατασκευαστικής Ι.Κ.Ε. συμφερόντων τους, το δε υπόλοιπο ήμισυ, ισχυρίζονται ότι θα το κατέβαλε ο ενάγων.
Επιπροσθέτως, στην ίδια εξώδικό, οι εναγόμενοι, όπως υποστηρίζει, ισχυρίζονται ότι υπεγράφη και έτερο ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ τους Ρύθμισης Σχέσεων Συνεταίρων Αφανούς Εταιρείας-Αναγνώριση Χρέους, με το οποίο αναγνωρίζει οφειλή προς τη δευτέρα και τρίτο των εναγομένων, ποσού ύψους 132.455 ευρώ.
Και την υπογραφή του συμφωνητικού αυτού δεν αποδέχεται και προσβάλλει ως πλαστή ο ενάγων.
Ισχυρίζεται συγκεκριμένα ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη των συμφωνητικών, ότι δεν τα έχει υπογράψει, ότι φέρουν υπογραφή που δεν έχει σχέση με την δική του καθώς και σφραγίδα του την οποίο δεν είχε παραχωρήσει.
Μάλιστα ισχυρίζεται ότι οι εναγόμενοι διεκδικούν από τον ίδιο το ποσό των 582.485,89 ευρώ.
Ο ενάγων στην αγωγή του τονίζει ότι η μόνη οφειλή που αναγνωρίζει είναι η αρχική της ανάθεσης έργου στην εταιρεία των εναγομένων, ποσού 344.057,56 ευρώ και ισχυρίζεται ότι έχει ήδη καταβάλει, το ποσό των 135.000 ευρώ σε μετρητά, το ποσό των 132.135,37 ευρώ σε επιταγές και έχει παραδώσει δύο λευκές επιταγές, για το υπολειπόμενο οφειλόμενο ποσό των 76.922,19 ευρώ.
Την υπόθεση χειρίζονται οι δικηγόροι κ.κ. Στέλιος Αλεξανδρής και Κώστας Διακονής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου