ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Και προσλήψεις και εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Λέρου», απαντά στις καταγγελίες της Ε.Ι.ΘΕ.Λ η διοικήτρια

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Νοσοκομείο Λέρου

Στις προ­σλή­ψεις που έχουν γίνει στο Κρατικό Θερα­πευ­τή­ριο Λέρου – Γενικό Νοσο­κο­μείο, αλλά και σ’ αυτές που επί­κει­νται, ανα­φέρ­θηκε σήμερα, με αφορμή ανα­κοί­νωση – καταγ­γε­λία της Ένωσης Γιατρών Λέρου, Πάτμου, Λειψών και Αγα­θο­νη­σίου, σε σχέση με τις ελλεί­ψεις σε ιατρικό προ­σω­πικό και υλι­κο­τε­χνικό εξο­πλι­σμό, η Διοι­κή­τρια, Λήδα Σαρίκα.

Σημειώ­νε­ται ότι η ανα­κοί­νωση της Ένωσης, δημο­σιο­ποι­ή­θηκε λίγες ημέρες μετά τη συνά­ντηση των δημάρ­χων Λέρου, Πάτμου και Λειψών με τον Ανα­πλη­ρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, συνά­ντηση από την οποία ανα­χώ­ρη­σαν απόλυτα ικα­νο­ποι­η­μέ­νοι.

Η Διοι­κή­τρια του Νοσο­κο­μείου Λέρου, αφού διευ­κρί­νισε ότι τα Κέντρα Υγείας Πάτμου, Λειψών και Αγα­θο­νη­σίου ανήκουν στην αρμο­διό­τητα της ΔΥΠΕ, έκανε αναφορά στη στε­λέ­χωση του Νοσο­κο­μείου τόσο σε ιατρικό και νοση­λευ­τικό προ­σω­πικό, όσο και σε εξο­πλι­σμό.

Σ’ ότι αφορά στο νοση­λευ­τικό προ­σω­πικό έχουν προ­σλη­φθεί 10 μόνιμοι νοση­λευ­τές, μέσω ΑΣΕΠ, 10 άτομα μέσω ΟΑΕΔ και ανα­μέ­νο­νται άλλα 7 μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, εκ των οποίων τα δύο θα στε­λε­χώ­σουν το μαιευ­τικό τμήμα.

Σ’ ότι αφορά στο ιατρικό προ­σω­πικό, διο­ρί­στη­καν 1 αναι­σθη­σιο­λό­γος και ανα­μέ­νε­ται το επόμενο διά­στημα ακόμη ένας (τρεις στο σύνολο), 1 Ακτι­νο­δια­γνώ­στης, 1 Νεφρο­λό­γος, 2 Χει­ρουρ­γοί, ενώ σε φάση διο­ρι­σμού (μόλις ολο­κλη­ρω­θούν οι κρίσεις θα τοπο­θε­τη­θούν) είναι 1 Νευ­ρο­λό­γος (για πρώτη φορά στο Νοσο­κο­μείο), 1 Βιο­πα­θο­λό­γος, 2 Ψυχί­α­τροι, 1 Παι­δί­α­τρος και ένας Ορθο­παι­δι­κός.

Σ’ ότι αφορά στον εξο­πλι­σμό, η κ. Σαρίκα ανέφερε ότι έχουν ήδη πάρει έγκριση σκο­πι­μό­τη­τας από το Υπουρ­γείο Υγείας η αγορά ενός Αξο­νι­κού Τομο­γρά­φου, ενός ψηφια­κού μαστο­γρά­φου και ενός νέου ψηφια­κού ακτι­νο­λο­γι­κού μηχα­νή­μα­τος, ενώ έχει ολο­κλη­ρω­θεί ο δια­γω­νι­σμός και σε ένα μήνα θα είναι στο Νοσο­κο­μείο ένα φορητό ακτι­νο­σκο­πικό μηχά­νημα για ορθο­παι­δικά χει­ρουρ­γεία.

Επίσης τόνισε ότι στη Λέρο θα εδρεύει ένα από τα σύγ­χρονα πλωτά του ΕΚΑΒ.

«Μου προ­κα­λεί πραγ­μα­τικά έκπληξη η ανα­κοί­νωση της Ένωσης Ιατρών, γιατί έχουν αρχίσει να επι­λύ­ο­νται προ­βλή­ματα χρόνων στο Νοσο­κο­μείο της Λέρου» ανέφερε η Διοι­κή­τρια.

ert.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.