Ειδήσεις

Συνεργασία Δήμου και Φιλοζωικής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Κυνοκομείου

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συναντήθηκε ο Δήμαρχος

Η στενή συνεργασία Δήμου Ρόδου και Συλλόγου Φιλοζωικής για την επίλυση των προβλημάτων του Κυνοκομείου, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που είχε το μεσημέρι (Παρασκευή) ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος με το Διοικητικό Συμβούλιο και εργαζόμενους του Συλλόγου.
Ο δήμαρχος συζήτησε με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Κυπραίο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, θέματα καλύτερης λειτουργίας του και βελτιωτικές ενέργειες, με δεδομένη την μεγάλη δυσκολία των δήμων να εξασφαλίσουν πόρους για τη σίτιση και τη φαρμακευτική περίθαλψη των ζώων τα οποία συνεχώς αυξάνονται στο κυνοκομείο.
Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστεί η διαδικασία των στειρώσεων και της φροντίδας τους ενώ θα ζητηθούν χορηγίες υπό τη μορφή ζωοτροφών από εθελοντές και ζωόφιλους.
Τα μέλη της Φιλοζωικής ενημέρωσαν το δήμαρχο ότι τον τελευταίο χρόνο έχει αυξηθεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων που φιλοξενούνται στο κυνοκομείο όμως αντίστοιχα αυξήθηκαν οι «υιοθεσίες» και η φιλοξενία από χιλιάδες ζωόφιλους της Ρόδου. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στη χρηματοδότηση του κυνοκομείου, άλλοι δήμοι της χώρας θεωρούν ότι ο δήμος Ρόδου ενισχύει κατά τον καλύτερο τρόπο το κυνοκομείο του γεγονός για το οποίο ευχαρίστησαν τη δημοτική αρχή.
Ο δήμαρχος τους ευχαρίστησε επίσης κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εθελοντική προσφορά των μελών του Συλλόγου και των εθελοντών και επεσήμανε ότι είναι επιβεβλημένο να αναζητηθεί έκταση και να γίνει μελέτη για τη δημιουργία σύγχρονων δομών, εφόσον υπάρξει αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου