Με απόφαση Γιάννη Βρούτση ανακλήθηκε η εγκύκλιος που προέβλεπε πιο απλές διαδικασίες για την απόδοση ΑΜΚΑ σε μετανάστες.

Σε ανάκληση της εγκυκλίου που προέβλεπε απλοποίηση των διαδικασιών απόδοσης ΑΜΚΑ σε μετανάστες, αιτούντες διεθνούς προστασίας και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προχώρησε ο Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με την απόφαση η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» θα ακολουθήσει νέα απόφαση με την οποία θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για την απόδοση ΑΜΚΑ.

Την εγκύκλιο που καταργήθηκε την είχαν συνυπογράψει στις 20 Ιουνίου του 2019 οι Ανδρέας Ξανθός, Δημήτρης Βίτας και Τάσος Πετρόπουλος.

Ανακοίνωση Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής για την ανάκληση εγγράφου που αφορά τη χορήγηση ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς.

Η πρώτη ενέργεια του υπουργού Εργασίας  ήταν να περικόψει την πρόσβαση προσφύγων  στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας πως η «ρατσιστική και απάνθρωπη απόφαση» αφορά βασανισμένους ανθρώπους και μικρά παιδιά. Είναι ρατσιστική και απάνθρωπη.

«Ο κ. Βρούτσης αξιοποιεί την  προχειρότητα και την επισφάλεια των δήθεν προοδευτικών πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Καλούμε τον πρωθυπουργό, τους διάφορους συναρμόδιους υπουργούς και συντονιστές της κυβέρνησης να απαντήσουν ένα απλό ερώτημα. Είναι η κακομεταχείριση των προσφύγων και των παιδιών τους επίσημη κυβερνητική επιλογή; Η κυβέρνηση οφείλει τώρα να απαντήσει» καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ