Ειδήσεις

«Σεβόμαστε τη νησιωτικότητα. Αντιμετωπίζουμε ισότιμα τους εργαζομένους σε κάθε γεωγραφικό σημείο της Περιφέρειας»

Δεκτή, έγινε από τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, η τροπολογία του βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη που αναφέρεται στα κριτήρια επιλογής των μη αιρετών μελών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η νομοθετική ρύθμιση που εντάχθηκε στο σ/ν για τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι» που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, ήταν ένα ώριμο και δίκαιο αίτημα όλων των φορέων – εργαζομένων και διοίκησης – της δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης στην Περιφέρειά μας που βρήκε θετική ανταπόκριση από την κυβέρνηση.

Η πρωτοβουλία του βουλευτή Δωδεκανήσου, αφορά την τροποποίηση των διατάξεων του άρθρου 51 του ν. 4407/16 στο σημείο που αφορά την απαλοιφή του κριτηρίου της υπηρεσίας στην έδρα της Περιφέρειας σαν κριτήριο επιλογής για τα μη αιρετά μέλη στα υπηρεσιακά συμβούλια. Η τροπολογία στοχεύει στην ισότιμη δυνατότητα εκπροσώπησης των εργαζομένων στο υπηρεσιακό συμβούλιο της Περιφέρειας, ανεξάρτητα από τη γεωγραφική κατανομή των υπηρεσιών.

Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Γάκης, με τη θεσμοθέτηση της προτεινόμενης τροπολογίας, λαμβάνονται υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νησιωτικότητας στην Περιφέρειά μας και η αποδοχή της συμβάλλει στη βέλτιστη λειτουργία του υπηρεσιακού συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθώς και στην επί της ουσίας άρση των όποιων ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων προκαλούσε η μη εκπροσώπηση εργαζομένων στο υπηρεσιακό συμβούλιο από υπηρεσίες της Περιφέρειας που λειτουργούν εκτός της έδρας της (Σύρος) και συγκεκριμένα στη Ρόδο, όπου υπηρετεί η πλειονότητα του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου