Τοπικές Ειδήσεις

Καθιερώνεται έκπτωση συνέπειας για την εξόφληση οφειλών προς τη ΔΕΥΑΡ

Με απόφαση που έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Ρόδου καθιερώνεται έκπτωση συνέπειας για την εξόφληση οφειλών προς την επιχείρηση ως μέσο για την ενίσχυση της ρευστότητάς της.
Οπως τόνισε στη συνεδρίαση ο γενικός διευθυντής κ. Γιώργος Υψηλάντης:
«Η περίοδος της πανδημίας την οποία διανύουμε καθώς και η περίοδος επανεκκίνησης της οικονομίας που θα ακολουθήσει, έχουν δημιουργήσει νέες έκτακτες συνθήκες και αντίστοιχα νέα δεδομένα στη ΔΕΥΑΡ αλλά και στους καταναλωτές (πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις). Η ταμειακή ρευστότητα της Επιχείρησης, έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα και η εξέλιξη της αναμένεται να είναι ακόμα χειρότερη».
Οι εισπράξεις το πρώτο τρίμηνο του 2020 είναι μειωμένες κατά 428.477,74 ευρώ σε σχέση με πέρσι ενώ εκτιμάται ότι η μείωση το υπόλοιπο διάστημα του 2020 θα ανέλθει στα 5.564.090,77 ευρώ.
Το ποσοστό μείωσης σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά θα φθάσει το 30%.
Ο κ. Υψηλάντης επεσήμανε στην εισήγησή του ότι είναι προφανές ότι για την Επιχείρηση τίθεται θέμα επιβίωσης. Είναι εξίσου προφανές ότι η αντίδρασή πρέπει να είναι άμεση και σε πολλά επίπεδα.
Για τους λόγους αυτούς το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε το πρώτον την καθιέρωση εκπτώσεως συνέπειας ως ακολούθως:
– Για τρέχοντες λογαριασμούς, -οι οποίοι δεν βαρύνονται με ανεξόφλητες ή μη διακανονισμένες οφειλές- που θα εξοφληθούν έως και την ημερομηνία εξόφλησης που αναγράφεται σ’ αυτούς (Ημερομηνία Λήξης), θεμελιώνεται δικαίωμα εφαρμογής στον αμέσως επόμενο λογαριασμό Έκπτωσης Συνέπειας 10% επί της αξίας κάθε κλίμακας κατανάλωσης νερού (πραγματικής ή τεκμαρτής) και των συναρτώμενων μ’ αυτήν κονδυλίων του λογαριασμού (τέλος έργων, τέλος χρήσης υπονόμων).
Στοιχεία του λογαριασμού όπως το πάγιο και οι τόκοι, δεν επηρεάζονται από την έκπτωση συνέπειας. Η παρούσα αφορά σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών.
– Για προηγούμενες μη διακανονισμένες οφειλές πελατών προς τη ΔΕΥΑΡ, που θα εξοφληθούν το αργότερο έως και την 30η/6ου/2020, εφαρμόζεται Έκπτωση Συνέπειας 12% επί της αξίας κάθε κλίμακας κατανάλωσης νερού (πραγματικής ή τεκμαρτής) και των συναρτώμενων μ’ αυτήν κονδυλίων του λογαριασμού (τέλος έργων, τέλος χρήσης υπονόμων).
Στοιχεία της οφειλής, όπως το πάγιο και οι τόκοι που υπολογίζονται έως και την ημερομηνία εξόφλησης, δεν επηρεάζονται από την έκπτωση συνέπειας. Η παρούσα αφορά σε όλες τις κατηγορίες καταναλωτών.
Η παρούσα δεν ισχύει σε περιπτώσεις οφειλών που βρίσκονται σε καθεστώς διακανονισμού ρύθμισης εκτός κι εάν ο πελάτης επιθυμεί να εξοφλήσει το υπολειπόμενο ποσό της ρύθμισης εφ’ άπαξ».
Για τους φοιτητές που έχουν μόνιμη κατοικία εκτός Ρόδου, αλλά σπουδάζουν στη Ρόδο, ισχύουν τα ακόλουθα:
– Εγκρίνεται προσωρινά μείωση 50% επί της αξίας του καταναλισκόμενου νερού (κατάταξη στο τιμολόγιο Υ2) στους λογαριασμούς φοιτητών, που φοιτούν στη Ρόδο και των οποίων η μόνιμη κατοικία είναι εκτός του Δήμου Ρόδου.
Η παραπάνω μείωση θα εφαρμοσθεί στους δύο επόμενους λογαριασμούς και οι προϋποθέσεις ένταξης σ’ αυτήν, θα αποδεικνύονται από α/. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας β/. Πιστοποιητικό ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο (π.χ. πάσο) του Πανεπιστημίου γ/. μισθωτήριο συμβόλαιο κατοικίας στη Ρόδο και δ/, αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΥΑΡ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΠΛΑΤΗΣ    21.12.2020 09:37

    Παρατηρώ στους λογαριασμούς Αυγούστου και Δεκεμβρίου 2020 της ΔΕΥΑΡ, ότι δεν εφαρμόζεται η έκπτωση συνέπειας 10%, παρόλο ότι οι λογαριασμοί από τον Ιούνιο 2020 και μετά εξοφλούνται έγκαιρα.
    Γνωρίζει κανείς για ποιο λόγο;

Σχολιασμός άρθρου