Τοπικές Ειδήσεις

Επαναλειτουργούν οι σχολές οδηγών

Στα μαθήματά τους επανήλθαν οι υποψήφιοι, που ενδιαφέρονται να δώσουν εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης σε διάφορες κατηγορίες.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Δωδεκανήσου κ. Στέφανος Πορτσέλλη, η πρακτική εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών, ξεκίνησε την Δευτέρα 19 Απριλίου 2021 με τις σχολές οδηγών να τηρούν κατά γράμμα, όλα τα μέτρα προστασίας έναντι του κορωνοϊού, τόσο για τη διενέργεια θεωρητικών όσο και πρακτικών μαθημάτων για όλες τις κατηγορίες διπλωμάτων.
«Αυτή την περίοδο διεξάγονται και οι πρακτικές εξετάσεις σε όλες τις κατηγορίες των οχημάτων. Αυτό που ακόμη δεν έχει ανοίξει είναι οι θεωρητικές εξετάσεις για τις κατηγορίες Β’ και Α’ (δηλαδή για υποψήφιους οδηγούς αυτοκινήτων και δικύκλων). Ελπίζουμε ότι από τις 15 Μαΐου κι έπειτα, θα ξεκινήσουν και αυτά, διότι όπως καταλαβαίνουμε ανοίγουν σταδιακά».
Είπε ακόμη ότι θα υπάρξουν περιορισμοί καθώς στις αίθουσες για τις θεωρητικές εξετάσεις, υπάρχουν δέκα υπολογιστές και θα επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνον οι πέντε –κάτι που θα αυξήσει τις χρονικές καθυστερήσεις.
«Αυτό συμβαίνει σε όλη την χώρα αλλά οφείλουμε να τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας και να απολυμαίνονται συνεχώς οι χώροι. Όπως έχουμε πει υπάρχουν πάνω από 1.500 υποψήφιοι που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις στα Δωδεκάνησα.
Εξετάσεις στα θεωρητικά μαθήματα θα έχει η Υπηρεσία Μεταφορών της Ρόδου κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή και για τα επαγγελματικά κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Οι πρακτικές εξετάσεις, γίνονται σε καθημερινή βάση (με πέντε ή έξι επιτροπές)».
Σημειώνεται πως τα πρακτικά μαθήματα γίνονται με self tests δύο φορές την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη) αφού τόσο οι εκπαιδευτές όσο και οι υπάλληλοι που θα διενεργήσουν τις εξετάσεις, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε αυτά (τα οποία, σημειωτέον δεν είναι δωρεάν).
«Ο μαθητής πρέπει να κάνει self test, 24 ώρες πριν το μάθημα και να κρατάει μαζί του το χαρτί με το αποτέλεσμα, το οποίο οφείλει να το επιδεικνύει στον εκπαιδευτή του. Στις εξετάσεις, τόσο ο μαθητής όσο και ο εκπαιδευτής, το επιδεικνύουν στον εξεταστή» κατέληξε ο κ. Πορτσέλλη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου