Ειδήσεις

Τα «παίρνουν» από την ΕΕ οι εταιρίες δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα;

Μία άλλη -σοβαρότατη- διάσταση, στην δραστηριότητα των ελληνικών εταιριών δημοσκοπήσεων, που έχουν μπερδέψει τους έλληνες ψηφοφόρους, ενόψει ευρωεκλογών, με τα αλληλοσυγκρουόμενα γκάλοπ τους, θέτει, με γραπτή του ερώτηση προς την Κομισιόν ο Ελληνας ευρωβουλευτής της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών Νότης Μαριάς.

Με την ερώτηση του, ο ελληνας ευρωβουλευτής, φαίνεται να γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει αλλά επιδιώκει, προς επιβεβαίωση των όσων ξέρει αλλά δεν αποκαλύπτει, μία γραπτή απάντηση από την Κομισιόν, ελπίζοντας ότι θα την λάβει πριν την ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωεκλογών.

        Ρωτάει, λοιπόν, την Κομισιόν:

1. Ποιες εταιρείες δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα ή εκτός Ελλάδας, οι οποίες διεξήγαγαν ή διεξάγουν εργασίες εντός Ελλάδας, έλαβαν ή λαμβάνουν ευρωπαϊκή επιχορήγηση ή συμμετείχαν ή συμμετέχουν σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, και ποια τα ποσά που έλαβαν ή λαμβάνουν;
2. Σε ποιες εταιρείες δημοσκοπήσεων στην Ελλάδα ή εκτός Ελλάδας, οι οποίες διεξήγαγαν ή διεξάγουν εργασίες εντός Ελλάδας, ανατέθηκαν ή ανατίθενται συμβάσεις διενέργειας μελετών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ποια τα ποσά που οι εταιρείες αυτές έλαβαν ή λαμβάνουν;

Από την απάντηση της Κομισιόν –αν και όποτε δοθεί- θα κριθεί, αναμφίβολα, και η αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων των εν λόγω εταιριών.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου